Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάζα: Σφαγή στον καταυλισμό της Τζαμπάλια – Ανοίγει ξανά το πέρασμα στη Ράφα

Γάζα: Σφαγή στον καταυλισμό της Τζαμπάλι...

“Μαζική σφαγή” η επίθεση στον καταυλισμό

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ παραδέχτηκαν πριν από λίγο ότι ευθύνονταν για τον βομβαρδισμό του καταυλισμού της Τζαμπάλια στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ανακοίνωσαν τον θάνατο ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας (IDF) και της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, “ο Ιμπραχίμ Μπιάρι σκοτώθηκε κατά την επιδρομή ισραηλινών αεροσκαφών στη Γάζα”. Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, υποστήριξε ότι ο ισραηλινός στρατός “κατάφερε να εξοντώσει τον τρομοκράτη δολοφόνο Ιμπραχίμ Μπιαρί”, ο οποίος ήταν “βασικός διοικητής” από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν στη βόρεια Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της “εξόντωσής του, πολλοί ακόμα τρομοκράτες σκοτώθηκαν”, πρόσθεσε.

Σε ανάρτηση των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ στο Twitter δημοσιεύτηκε και σχετικό βίντεο από την επιδρομή ενώ αναφέρεται:

“Δυνάμεις πεζικού και τεθωρακισμένων υπό τη διοίκηση της Ταξιαρχίας Givati επιχείρησαν σε στρατιωτικό προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Σε δραστηριότητες σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δυνάμεις μας εξολόθρευσαν περίπου 50 τρομοκράτες. Το οχυρό βρίσκεται στη δυτική Τζαμπαλίγια και χρησιμοποιείται από τον διοικητή τάγματος της Χαμάς για εκπαίδευση σε τρομοκρατικές επιχειρήσεις και την εκτέλεσή τους».

Από την πλευρά της, η παλαιστινιακή Χαμάς διέψευσε τον παραπάνω ισχυρισμό με ανακοίνωσή της στο Telegram, κάνοντας λόγο για “αβάσιμο ψέμα”.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδρομή. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 150.

Ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα
Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα αναμένεται να ανοίξει αύριο, Τετάρτη (1/11), προκειμένου Παλαιστίνιοι τραυματίες να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αιγύπτου και να λάβουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις αιγυπτιακές Αρχές, τουλάχιστον 81 κάτοικοι της Γάζας με σοβαρούς τραυματισμούς αναμένεται να εισέλθουν στην Αίγυπτο.

Την ίδια στιγμή, μεγάλος όγκος ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκεται στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου και παραμένει άγνωστο πότε πρόκειται να παραδοθεί στον άμαχο παλαιστινιακό λαό.

“Μαζική σφαγή” η επίθεση στον καταυλισμό
Σκηνές απόλυτου χάους έρχονται στη δημοσιότητα από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, καθώς διασώστες και εθελοντές χρησιμοποιούν τα γυμνά τους χέρια για να αναζητήσουν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια.

“Πρόκειται για μια μαζική σφαγή. Είναι δύσκολο να μετρήσει κανείς τον αριθμό των κτιρίων που έχουν καταστραφεί εδώ”, αναφέρει ο δημοσιογράφος του Al Jazeera, Anas Sharif.

Ένας κάτοικος του καταυλισμού, ο 41χρονος Ραγέμπ Ακέλ, περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως, “άκουσε μια τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε ολόκληρη την Τζαμπάλια “. “Πήγα να δω και αντίκρυσα ένα σκηνικό που θύμιζε σεισμό”, δήλωσε. “Είναι φρίκη, μεγάλος αριθμός νεκρών, τραυματιών, είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια”.

Δεκάδες σοροί τυλιγμένοι με λευκά σεντόνια κείτονταν σήμερα στο έδαφος, στον περίβολο του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας μετά το χτύπημα στον καταυλισμό, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του παλαιστινιακού θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς. Το νοσοκομείο ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτο από βαριά τραυματίες λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών. Γιατροί υποχρεώθηκαν να χειρουργούν στους διαδρόμους, καθώς οι αίθουσες των χειρουργείων ήταν γεμάτες, όπως εξήγησαν.

Έχοντας να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις φαρμάκων, τις διακοπές ρεύματος και τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς που τραντάζουν τις πτέρυγες νοσοκομείων, οι χειρουργοί στη Γάζα εργάζονται νυχθημερόν προσπαθώντας να σώσουν ασθενείς που δεν σταματούν να συρρέουν.

“Προχωράμε ώρα με την ώρα γιατί δεν ξέρουμε πότε θα δεχθούμε ασθενείς. Αρκετές φορές χρειάστηκε να διαμορφώσουμε χώρους χειρουργείου σε διαδρόμους και μερικές φορές σε αίθουσες αναμονής του νοσοκομείου”, δήλωσε ο δρ Μοχάμεντ αλ-Ρουν.

Ο γιατρός έκανε τη δήλωση αυτή αμέσως μετά τον βομβαρδισμό που προκάλεσε ζημιές στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου έχει προωθηθεί ο ισραηλινός στρατός στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Τα αποθέματα καυσίμων για τη λειτουργία γεννητριών κοντεύουν να εξαντληθούν, προειδοποιούν οι γιατροί της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι η Τζαμπάλια είναι ο μεγαλύτερος από τους οκτώ προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας, με  116.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις