Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο μέτωπο στον πόλεμο κατά του Ισραήλ: Οι Χούθι της Υεμένης προειδοποιούν για νέα χτυπήματα

Νέο μέτωπο στον πόλεμο κατά του Ισραήλ: ...

Ισχυρίστηκαν ότι εκτόξευσαν «μεγάλο αριθμό» βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς το Ισραήλ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ισχυρίστηκαν την Τρίτη ότι εκτόξευσαν «μεγάλο αριθμό» βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς το Ισραήλ, προειδοποιώντας για «περισσότερες επιθέσεις που θα ακολουθήσουν».
Ο Γιαχία Σαρί, εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν η τρίτη με στόχο το Ισραήλ ενώ απείλησε με νέα χτυπήματα «έως ότου σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα».

 Οι Χούθι, που αποτελούν μέρος ενός «Άξονα Αντίστασης» που υποστηρίζεται από το Ιράν, έχουν συσπειρωθεί πίσω από τους Παλαιστίνιους μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο για ένα κίνημα που διεξάγει πόλεμο εδώ και οκτώ χρόνια με έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στον Κόλπο.

 Σύμφωνα με τα όσα σημείωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Σαρί, η ομάδα έχει εκτοξεύσει «μεγάλο αριθμό» βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς το Ισραήλ, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες επιθέσεις «για να βοηθήσουμε τους Παλαιστίνιους να φτάσουν στη νίκη».

Η δήλωσή του επιβεβαίωσε τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της κρίσης και τη διεύρυνση του πεδίου της σύγκρουσης, την ώρα που επιθετικότητα του Ισραήλ δείχνει να συσπειρώνει μια σειρά από μουσουλμανικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης εξαγωγού πετρελαίου στον κόσμο, της Σαουδικής Αραβίας.

 Ανώτερος αξιωματούχος των Χούθι δήλωσε στο πρακτορείο AFP ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα της Υεμένης είχε στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το νότιο Ισραήλ. «Αυτά τα drones ανήκουν στο κράτος της Υεμένης», επιβεβαίωσε ο Αμπντελαζίζ μπιν Χαμπτούρ.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι εξουδετέρωσε έναν άγνωστο «εναέριο στόχο» πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα το πρωί της Τρίτης. Σειρήνες ήχησαν στο Εϊλάτ, δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, στέλνωντας τους κατοίκους στα καταφύγια.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε, παράλληλα, ότι χρησιμοποίησε το σύστημα αεράμυνας «Arrow» για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου για να αναχαιτίσει έναν πύραυλο εδάφους -εδάφους στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις