Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας για την καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας για την καθαρ...

Η ανάρτησή του

Την δική του θέση για θέμα του καθαρισμού στο Πανεπιστήμιο έγραψε σε ανάρτησή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο επιθυμώ να ενημερώσω πως πιστεύω ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και όλοι πρέπει να έχουν την δυνατότητα να εργασθούν. Από το 2015 η Πολιτεία αντιμετώπισε το θέμα της καθαριότητας με διαδοχικές παρατάσεις στις συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Πατρών μη προχωρόντας σε μία οριστική λύση. Η Πολιτεία ενημέρωσε όλα τα Πανεπιστήμια μεταξύ αυτών και το Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras ότι πρέπει να προχωρήσουν σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την πρόσληψη εργολάβων κάτι που έκαναν όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 Πανεπιστήμια που βρίσκονται στην τελική φάση των διαγωνιστικών διαδικασιών για την υπογραφή σύμβασης. Διαχρονικά στον Οργανισμό του Πανεπιστημίου Πατρών υπάρχουν 90 οργανικές θέσεις για το προσωπικό καθαριότητας κάτι που διατηρήθηκε και στον πρόσφατο οργανισμό. Η Πολιτεία όμως από την άλλη μεριά διαχρονικά δεν διέθεσε πιστώσεις για την προκήρυξη θέσεων σε προσωπικό καθαριότητας. Με σειρά παρεμβάσεων τα τελευταία χρόνια γινόταν επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με όρο πως αυτές οι συμβάσεις θα διακοπούν με την ολοκλήρωση των συμβάσεων. Το Πανεπιστήμιο με αλλεπάληλες ενέργειες έβαλε το θέμα σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία απο το 2015 και προσπαθεί ακόμα και αυτή τη στιγμή με αλλεπάληλες παρεμβάσεις.

Ζακ Μπενίν Μποσιέ
"Ο Θεός γελά με τους ανθρώπους που παραπονιούνται για τις συνέπειες, ενώ αγαπούν τις αιτίες".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις