Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πού εγκαταλείπονται νεογέννητες γάτες- Η ιστορία με τα εννέα γατάκια στην Αγυιά

Πάτρα: Πού εγκαταλείπονται νεογέννητες γ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η Άντα Δημοπούλου

Πολύ συχνό φαινόμενο είναι η εγκατάλειψη νεογέννητων γατιών και στην Πάτρα. Τελευταίο παράδειγμα η ιστορία των  γατιών που βρέθηκαν στην περιοχή της Αγυιάς έξω από κτηνιατρείο.

Όπως εξηγεί η γνωστή για τη φιλοζωική της δράση και σύμβουλος δημάρχου σε θέματα αδέσποτων ζώων, Άντα Δημοπούλου, «η εγκατάλειψη νεογέννητων είναι το μεγαλύτερο ζήτημα σε σχέση με τα αδέσποτα στο οποίο υποφέρει ολόκληρη η χώρα. Πρόκειται για ζώα που έχουν κηδεμόνες. Αρκετοί δεν στειρώνουν το ζώο τους και μόλις γεννήσει, ξεφορτώνονται τα μικράκια που γεννιούνται.

Προχθές κάποιος στην Αγυιά άφησε μέσα σε μια κούτα, έξω από κτηνιατρείο στην Αγυιά, εννέα νεογέννητα γατάκια. Στις περιπτώσεις που εγκαταλείπονται νεογέννητα, αν δεν ασχοληθούν οι εθελοντές, ο οποιοσδήποτε δήμος δεν  μπορεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Χρειάζονται θαλπωρή, φροντίδα, δεν μπορεί να πάνε σε έναν οποιονδήποτε χώρο ή ένα κυνοκομείο. Χρειάζονται συχνό τάισμα. Οι εθελοντές βοηθούν όμως κάποιες φορές δεν μπορούν παραπάνω.

 

 

Προσπαθούμε να υπάρξει ένας τρόπος ελέγχου έτσι ώστε να εντοπίζονται άνθρωποι που το κάνουν και να υπάρξει μια καταστολή στο θέμα

Όπως τονίζει η κα Δημοπούλου, «μαζί με όλα τα άλλα πρέπει να κάνουμε κάτι για να αλλάζει και η νοοτροπία, με την εκπαίδευση, με την παιδεία, με την ενημέρωση. Η ελπίδα για μία καλύτερη ζωή για τα ζωάκια είναι στην αυριανή γενιά. Όταν βλέπουμε νεογέννητα σε μία κούτα αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ιδιόκτητα ζώα που γέννησαν και μετά οι κηδεμόνες πέταξαν τα μικρά. Από μια γάτα που είναι αδέσποτη, δε μπορείς να πάρεις τα μικρά της. Πρέπει να καταλάβουμε τη σημασία των στειρώσεων. Σε αυτό το κομμάτι ο Δήμος έχει εστιάσει σε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες αποικίες. Για παράδειγμα πολλοί επιλέγουν να εγκαταλείψουν γατάκια στο νότιο πάρκο καθώς εκεί πηγαίνουν εθελοντές και τα ταΐζουν. Πανικοβληθήκαμε όταν μετρήσαμε 70 καινούργια γατάκια που εγκατέλειψαν μέσα σε διάστημα δυόμιση εβδομάδων. Είναι μεγάλος αριθμός».

Όπως επισημαίνει, «η Πλαζ, το Σκαγιοπούλειο είναι επίσης περιοχές με μεγάλες αποικίες όπου γίνονται στειρώσεις. Προσπαθούμε να υπάρξει ένας τρόπος ελέγχου έτσι ώστε να εντοπίζονται άνθρωποι που το κάνουν και να υπάρξει μια καταστολή στο θέμα. Αρκετοί αφήνουν τα ζωάκια έξω από κτηνιατρεία τα οποία είναι αρκετές φορές σημεία εγκατάλειψης. Στην τελευταία περίπτωση που είχαμε η κτηνίατρος τους έδωσε παρασιτώσεις μέχρι εκεί που μπορούσε, τα φρόντισε, τώρα τα έχει ένας εθελοντής για λίγο μέχρι να ξεπεράσουν τη δύσκολη περίοδο που είναι ευαίσθητα σε μικρόβια, μετά θα πρέπει να φροντίσουμε να υιοθετηθούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις