Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγγλία: Τρομοκρατική ενέργεια «μοναχικού λύκου» αποκαλύφθηκε μια εβδομάδα μετά – Μαχαίρωσε για «εκδίκηση στο Ισραήλ»

Αγγλία: Τρομοκρατική ενέργεια «μοναχικού...

Ο φόβος των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη καλά κρατεί

Ο φόβος των τρομοκρατικών επιθέσεων από «μοναχικούς λύκους» στην Ευρώπη καλά κρατεί!

Η Telegraph αποκάλυψε σήμερα (21.10.2023) ότι ένας Μαροκινός σκότωσε έναν 70χρονο στο Χάρτλπουλ της Αγγλίας για «εκδίκηση», «επειδή το Ισραήλ σκοτώνει παιδιά στη Γάζα».

Η τρομοκρατική ενέργεια του «μοναχικού λύκου» εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αγγλία και έγινε γνωστή σχεδόν μια εβδομάδα μετά, επειδή βουλευτές δήλωσαν ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν τι έγινε, εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και των ανησυχιών ότι οι διαδηλώσεις για αυτόν μπορεί να προκαλέσουν κύματα αντιδράσεων και επιθέσεων.

 Ο «μοναχικός λύκος» είναι ο Άχμεντ Αλίντ, ένας 44χρονος Μαροκινός, ο οποίος δήλωσε στις Αρχές που τον συνέλαβαν ότι «το έκανε για την Παλαιστίνη». Ο άνδρας σκότωσε τον 70χρονο Τέρενς Κάρνεϊ, την ώρα που πήγαινε σε ένα ΑΤΜ για να πάρει χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ.

Ο 44χρονος είχε φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με φουσκωτό το 2020, ζητώντας άσυλο. Οι βρετανικές Αρχές παρέχουν ξενώνες σε αιτούντες άσυλο. Σε έναν τέτοιον ξενώνα στο Χαρτλπουλ έμενε και ο Άχμεντ Αλίντ, δίπλα από τον οποίο υπήρχε ένα ΑΤΜ που έμελε να γίνει ο τόπος θανάτου του 70χρονου από το μαχαίρι του ισλαμιστή.

 Όταν τον συνέλαβαν οι Αρχές, ο 44χρονος ισλαμιστής δήλωσε ότι είχε «κίνητρο την τρομοκρατία» και ότι το έκανε για εκδίκηση στο Ισραήλ, επειδή σκοτώνει παιδιά στη Γάζα. 

Αντιδράσεις από πολιτικούς
Η Telegraph αναφέρει ότι ανώτεροι πολιτικοί αξιωματούχοι αναρωτήθηκαν γιατί τέτοιες πληροφορίες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας παγκοσμίως βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Γάζας στη Μέση Ανατολή.

Μια πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι «μπορεί (σ.σ. οι Αρχές) να υποβαθμίζουν το γεγονός έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ή αντιγραφεί μια τέτοια επίθεση».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας Τυνήσιος «μοναχικός λύκος» πυροβόλησε και σκότωσε δύο Σουηδούς οπαδούς στις Βρυξέλλες. Ο 45χρονος τζιχαντιστής είχε φτάσει εκεί με την οικογένειά του από τη Λαμπεντούζα.

Όπως αναφέρει η Telegraph, μεταξύ άλλων, τέτοια περιστατικά έχουν ανοίξει τη συζήτηση στην Ευρώπη σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές και αν αυτές αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια εν μέσω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις