Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αλέξης Κούγιας παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου- Αποδέχτηκε την παραίτηση η κατηγορούμενη

Ο Αλέξης Κούγιας παραιτείται από την υπε...

Τι είπε στο δικαστήριο

Εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσε η απόρριψη των αιτημάτων της υπεράσπισης για κλήσεις μαρτύρων και ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων του δικαστηρίου που είχε υποβάλλει ο Αλέξης Κούγιας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του συνηγόρου της κατηγορούμενης. Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

Όπως είπε συγκεκριμένα «Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ».

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε από την πλευρά της: «Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας, προσθέτοντας : «αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

 

Ο διάλογος

Κούγιας: Εγώ αποχωρώ και η συνεργάτιδα μου.

Πρόεδρος: Που πάτε κύριε συνήγορε; Ένα σεβασμό στο δικαστήριο!

Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι.

Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί;

Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω.

Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;

Κούγιας: Ωραία παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι!

«Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφαση μας αν θα επανέλθουμε» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αποδέχομαι την παραίτηση ζήτω να διοριστεί συνήγορος» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μόλις ανέβηκε στο βήμα.

Το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.

 

πηγή newsit.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις