Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Η Πάτρα κινδυνεύει να "χάσει" και τα τέσσερα γήπεδα στίβου

Η Πάτρα κινδυνεύει να "χάσει" ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Κόστος ανακατασκευής στα δύο εκατομμύρια ευρώ

Μείζον θέμα θα αντιμετωπίσει (και) ο στίβος της Πάτρας καθώς όχι μόνο δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο επίσημους αγώνες, αλλά καθίσταται επικίνδυνη για την ακεραιότητα των αθλουμένων η χρήση και των άλλων τριών γηπέδων στίβου στην πόλη.

Δηλαδή του βοηθητικού του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, του δημοτικού σταδίου (ανοικτό και κλειστό) της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. στου Λαδόπουλου και τέλος του πανεπιστημιακού σταδίου.

Ιδού πώς έχει το θέμα.

Διαβάστε στο sportin.gr

 

Λαδόπουλου

Λαδόπουλου

Πανεπιστημίου

Πανεπιστημίου

Βοηθητικό Παμπελοποννησιακού

Βοηθητικό Παμπελοποννησιακού

Σε λίγους μήνες, στις 31/12/2024 λήγει οριστικά και αμετάκλητα και η τελευταία παράταση που έχει δώσει η διεθνής Ομοσπονδία στίβου World Athletics (πρώην IAAF) αναφορικά με την καταλληλότητα -παγκοσμίως- των γηπέδων στίβου, ως προς τις προδιαγραφές και την πιστοποίηση. Υπάρχει δηλαδή χρόνιο όριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ταρτάν στίβου, καθώς από ένα σημείο και μετά, λόγω παλαιότητας και πολυχρησίας, ενδεχομένως και φθορών, είναι ακατάλληλο ή για να ακριβολογούμε δεν υπάγεται στην εγκεκριμένη λίστα αγώνων.

Ο διευθυντής Αγώνων του ΣΕΓΑΣ Ανδρέας Γκόγκας εξηγεί: «Συνήθως το όριο αυτό είναι μάξιμουμ 12 χρόνια. Θα μπορεί για παράδειγμα κάποιος να προπονηθεί στο Παμπελοποννησιακό, ενδεχόμενα να γίνουν αγώνες, αλλά αυτοί δεν θα είναι επίσημοι, δεν θα αναγνωρίζονται όρια, ρεκόρ κ.ο.κ.

Κι αυτό ισχύει για σχεδόν όλα τα Στάδια της χώρας, εξαιρουμένου αυτό των Σερρών, πλην μιας ακατάλληλης διαδρομής, της 8ης, λόγω εγγύτητας με το κιγκλίδωμα».

Ο τάπητας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο φτιάχτηκε το 2003 κατά την ανακατασκευή του Σταδίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι δηλαδή 20 ετών. Κι όσο κι αν οι υπηρεσίες του Δήμου (αλλά και τα στελέχη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.) το έχουν φροντίσει -όπως όλη την εγκατάσταση- δεν παύει να είναι (από την μεθεπόμενη Πρωτοχρονιά κι ύστερα) ακατάλληλο.

Πονοκέφαλος λοιπόν στον Δήμο Πατρέων, αλλά και στον ΣΕΓΑΣ που έχει μόνο ένα γήπεδο πιστοποιημένο!

Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Σε πολύ χειρότερη κατάσταση σαφώς είναι και ο τάπητας στο βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού, αλλά και στο (ανοικτό και κλειστό) προπονητήριο στου Λαδόπουλου. Ομοίως χρήζει αντικατάστασης και το ταρτάν στο Πανεπιστημιακό γήπεδο, όπου υπάρχει κι ένα μεγάλο βαθούλωμα μετά τα 200μ.), το μόνο γήπεδο στίβου στην περιοχή με διαγράμμιση 100μ. κι από τις δύο πλευρές.

Όσο για το κόστος; Υπολογίστε 70 ευρώ το τ.μ., ίσως και 80 ή 90 μάξιμουμ. Κάθε στάδιο έχει 400μ. περίμετρο (πλην του Λαδόπουλου που είναι 300μ.) με μίνιμουμ πλάτος 12 μέτρα, άρα 5.000 τ.μ. το κάθε ένα, 6.000 αν συνυπολογίσουμε τους λοιπούς χώρους (σκάμματα κλπ), ποσό δηλαδή τουλάχιστον 400.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τέσσερα γήπεδα που σφύζουν από ζωή καθημερινά.

Ειδήσεις τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports