Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πού κινούνται οι τιμές των καυσόξυλων – Τι λέει έμπορος πώλησης ξύλων

Πάτρα: Πού κινούνται οι τιμές των καυσόξ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι επηρεάζει την διαμόρφωση των τιμών

Στα περσινά επίπεδα κινούνται φέτος οι τιμές στα καυσόξυλα, στην αγορά της Πάτρας.

Ο ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας καυσόξυλων, με έδρα την Πάτρα, Χρήστος Βορύλλας, μιλώντας στο thebest.gr, ανέφερε: «Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις τιμές σε σχέση με πέρυσι, παρότι φαίνεται να υπάρχει δυσκολία στην προμήθεια του ξύλου, με τις τιμές να έχουν ανέβει στην χονδρική γύρω στο 10-15% το κυβικό. Ενδεικτικά, οι τιμές που υπάρχουν στα ξύλα, αυτή την στιγμή, στην Πάτρα, είναι 120 έως 130 ευρώ/κυβικό στο χύδην και 145 έως 160 ευρώ/κυβικό στο στοιβαχτό. Οι τιμές μπορεί στο μέλλον να αλλάξουν καθώς μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις στον πόλεμο του Ισραήλ αλλά και τα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή αν έχουμε μακρύ και βαρύ χειμώνα, θεωρώ σίγουρο, ότι θα υπάρξει ανατίμηση».

Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από τον κόσμο; «Συγκριτικά με την περσινή χρονιά, η ζήτηση στα ξύλα είναι 70% κάτω. Πέρυσι η τιμή του πετρελαίου ήταν στα ύψη και οι καταναλωτές ήρθαν και αγόρασαν νωρίς ξύλα και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, ενώ φέτος που η τιμή του πετρελαίου είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, δεν έχουν έρθει να προμηθευτούν. Και προβλέπω, ότι μόλις χειμωνιάσει και αν κάνει και δριμύ κρύο στα μέσα του χειμώνα, τότε θα τρέξουν να αγοράσουν ξύλα. Καλό θα είναι να μην περιμένουν τελευταία στιγμή για να μπορέσουν οι έμποροι να τους εξυπηρετήσουν σωστά, στην ώρα τους και χωρίς λάθη».

Σε ό, τι αφορά το πέλετ το πρόβλημα, όπως και πέρυσι παραμένει μεγάλο, καθώς είναι «πανάκριβο και δυσεύρετο, γι’ αυτό και ο κόσμος, δεν το επέλεξε και κάτι ανάλογο, θεωρώ, ότι θα συμβεί και φέτος».

Τι να προσέξει ο καταναλωτής

Ο κ. Βορύλλας, προτρέπει τους καταναλωτές, πριν αγοράσουν τα φετινά τους ξύλα, να κάνουν μια έρευνα αγοράς και εξηγεί «θα ήθελα να πω στους καταναλωτές, να κάνουν την έρευνά τους και να μην επηρεάζονται από την τιμή. Θα ήταν καλό να ξέρουν τι ξύλα αγοράζουν, πόσα τους πηγαίνουν και τι ξύλα είναι αυτά που παραλαμβάνουν το τέλος. Να ζητάνε καλής ποιότητας ξύλο, να είναι ξερό και εξετάζουν τι είναι αυτά, ώστε να έχουν απόδοση στην καύση. Να είναι προσεκτικοί οι καταναλωτές, να ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό που αγοράζουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις