Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Την Παρασκευή 13/10 η κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου - Αφιέρωμα στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ στις 15 και 22/10

Την Παρασκευή 13/10 η κηδεία της Μαίρης ...

Θα μεταδοθεί στις 22.00, σε ραδιοφωνική προσαρμογή, το θεατρικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο χορός του θανάτου» όπου η Μαίρη Χρονοπούλου ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Το τελευταίο αντίο στην σπουδαία και τόσο αγαπητή πρωταγωνίστρια Μαίρη Χρονοπούλου θα πουν, την Παρασκευή 13.10.2023) στις 12 το μεσημέρι, περισσότεροι από 200 φίλοι της και θαυμαστές της, στο σπίτι της στην Παιανία, όπως έγινε γνωστό.

Στη συνέχεια, η σορός της ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή στις 6 Οκτωβρίου 2023 στα 90 της χρόνια, θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Εκεί, στις 15:30 θα γίνει & ένα αποχαιρετιστήριο αφιέρωμα με εικόνες και ήχο στη ζωή της.

Επιθυμία της ηθοποιού ήταν η τέφρα της να τοποθετηθεί σε ειδική θέση στον κήπο του σπιτιού της στην Παιανία και στο μνημείο να αναγράφεται: «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός, Αγαπούσε τα παιδιά».

Στο μεταξύ, αφιέρωμα στη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου (1933-2023), η οποία υπήρξε από τις πιο διάσημες ηθοποιούς της χώρας μας, θα παρουσιαστεί στις 15 και 22/10 στις 22.00 στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», που επέλεξε να μεταδώσει, σε ραδιοφωνική προσαρμογή, το θεατρικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο χορός του θανάτου». Στο έργο αυτό η σπουδαία ηθοποιός, με την ερμηνεία της, άφησε ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό αποτύπωμα, έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά» τον Αύγουστο του 1989 και το σχετικό πολύτιμο υλικό προέρχεται από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η Μαίρη Χρονοπούλου ανήκει σε μία γενιά καλλιτεχνών, οι οποίοι διαμόρφωσαν με την παρουσία τους, τη λεγόμενη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Πριν τη μετάδοση του πρώτου μέρους του έργου, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν συνέντευξη της ηθοποιού, την οποία είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Παλιό στυλ» και στον συγγραφέα, εκδότη και επί χρόνια συνεργάτη της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Γιώργο Χρονά, τον Ιούνιο του 1986.

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του έργου θα μεταδοθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στις 22.00.

Μετάφραση: Ανδρέας Μαραγκός

Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά

Ρύθμιση ήχου: Νίκος Μορτάκης, Χριστίνα Σκάντζικα

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης

Παραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης

Στον ρόλο της Άλις, η Μαίρη Χρονοπούλου.

Στους υπόλοιπους ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί: Νικήτας Τσακίρογλου (Έντγκαρ), Χρήστος Τσάγκας (Κερτ), Βαρβάρα Λαζαρίδου (Τζένη), Άννα Κοζαδινού (γριά).

Στο Β’ μέρος συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί: Άννα Ανδριανού (Γιούντιθ), Κώστας Κλεφτογιάννης (Άλλαν), Νίκος Νικολάου (υπολοχαγός)

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight