Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Μόνο η ρήξη με τον πυρήνα των ιδεών της μπορεί να περιορίσει την Ακροδεξιά

Τσίπρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Μόνο ...

Η ανησυχητική επάνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ήταν το κεντρικό ζήτημα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης

«Τα τελευταία 15 χρόνια, μετά την οικονομική κρίση του 2008, ζούμε σε έναν κόσμο ταραγμένο. Με παράλληλες και αλλεπάλληλες κρίσεις.

Σε αυτό το ασταθές περιβάλλον το μίσος, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός βρήκαν ξανά έδαφος να εξαπλωθούν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, 70 και πλέον χρόνια μετά την ήττα του φασισμού», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Τα τελευταία 15 χρόνια, μετά την οικονομική κρίση του 2008, ζούμε σε έναν κόσμο ταραγμένο. Με παράλληλες και αλλεπάλληλες κρίσεις. Σε αυτό το ασταθές περιβάλλον το μίσος, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός βρήκαν ξανά έδαφος να εξαπλωθούν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, 70 και πλέον χρόνια μετά την ήττα του φασισμού», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Μπορεί αυτές οι επιλογές να είχαν πολιτικό κόστος. Αλλά το 2019 οι νεοναζί έμειναν εκτός Βουλής. Δυστυχώς όμως σήμερα έχουμε ξανά όχι ένα, αλλά τρία ακραία Δεξιά κόμματα στο Κοινοβούλιο».

 Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «για να περιορίσουμε λοιπόν, την επιρροή της Ακροδεξιάς, χρειάζονται πολιτικές και ιδεολογικές ρήξεις με τον πυρήνα των ιδεών της, με τον ρατσισμό και τον εθνικισμό». «Χρειάζονται κοινωνικές πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων, κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια. Και χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία από όλους μας», προσέθεσε και κατέληξε:

 «Γιατί όσα σεμινάρια και να κάνεις κατά της ρητορικής βίας, όταν είσαι ο ίδιος φορέας του εθνικισμού και του μίσους, όταν αποκαλείς τους γείτονές σου καρκίνωμα, τότε δε πρόκειται να λύσουμε κανένα πρόβλημα. Ούτε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ούτε στο Κόσοβο, ούτε στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Ούτε φυσικά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις