Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Συνελήφθη νοσηλεύτρια γιατί δεν εμπόδισε την αρπαγή παιδιού από τον πατέρα του στο νοσοκομείο

Ζάκυνθος: Συνελήφθη νοσηλεύτρια γιατί δε...

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ενα περιστατικό που έχει προκαλέσει αίσθηση συνέβη στο νοσοκομείο Ζακύνθου και έχει να κάνει με την αρπαγή ενός παιδιού.

Συγκεκριμένα μια νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου κρατείται από τη Δευτέρα (09.10.23) το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, γιατί δεν εμπόδισε πατέρα να πάρει διά της βίας το παιδί του από το νοσοκομείο, ενώ του είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια με εισαγγελική εντολή.

 «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και εξηγεί: «Χθες βράδυ ο πατέρας άρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα. Έλεος. Προφανώς εξετάζεται εάν περάσει αυτόφωρο. Τι άλλο θα μας συμβεί. Υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή».

ΠΟΕΔΗΝ: Στην παιδιατρική κλινική από … 24 Αυγούστου. «Τα παιδιά δεν είναι άρρωστα»
Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, περισσότερα από 70 παιδιά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία όλης της χώρας με εισαγγελική εντολή, εξαιτίας της αναγκαστικής απομάκρυνσής τους από το ακατάλληλο γι’ αυτά οικογενειακό περιβάλλον. Τα περισσότερα δε βρίσκονται σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία, καθώς δεν υπάρχουν ειδικές προνοιακές μονάδες.

«Η αρμόδια υπουργός κα Ζαχαράκη δεν καταδέχεται να μας ακούσει. Στην παιδιατρική κλινική φιλοξενούνται δυο παιδιά με εισαγγελική εντολή από 24 Αυγούστου. Γιατί; Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο. Το νέο υπουργείο, η νέα υπουργός που βρίσκεται;» καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις