Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Η φανέλα με το νούμερο «7»-ΒΙΝΤΕΟ

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Η φανέλα με το νούμερο «7»-ΒΙΝΤΕΟ

Πώς το lifestyle επισκίασε τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του

Μία από τις μεγαλύτερες και διαχρονικές απογοητεύσεις είναι να μη βρίσκεις στο νούμερό σου το ρούχο που έχεις βάλει στο μάτι.

Η πρώτη φορά που ήρθα αντιμέτωπος με αυτήν την απογοήτευση ήταν στην αυγή του 21ου αιώνα.

Στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών είχα «ψηθεί» άσχημα να αγοράσω τη φανέλα του Ντέιβιντ Μπέκαμ μετά το τρεμπλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν τη βρήκα στο νούμερό μου και κατέληξα με το «11» στην πλάτη και το όνομα του Ράιαν Γκιγκς. Όχι ότι με χαλούσε ο Ουαλός αλλά η αστερόσκονη του «Μπεκς» υπερκάλυπτε τα πάντα. Ήταν το crush όλων των έφηβων κοριτσιών μαζί με τον Nick Carter από τους Backstreet Boys. Αυτό ήταν κάτι που με άφηνε παγερό αδιάφορο αλλά το γλυκό δεξί του πόδι δε με άφηνε ασυγκίνητο. Ο Μπέκαμ ήταν ο superstar σε κάθε παράσταση των «Κόκκινων Διαβόλων» στο «Θέατρο των Ονείρων».
Όλοι ήθελαν μία φωτογραφία μαζί του, ένα αυτόγραφο, ένα «στείλε σε παρακαλώ ένα σου σημάδι μόνο». Μπορεί να μην υπήρχαν τα smartphones και οι selfies αλλά αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο. Ο Μπέκαμ δημιούργησε μία ολόκληρη σχολή marketing. Έκανε το όνομά του brand και σταδιακά αρχίσαμε να ξεχνάμε τον ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ. Εκείνο το ξανθό αγόρι που δε φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη.
Γιατί σνομπάρουμε τον ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ;
«Θέλω να γίνω διάσημος ποδοσφαιριστής». Ο Ντέιβιντ φοίτησε σε αθλητικό σχολείο και η προηγούμενη φράση είναι η απάντηση που έδινε στους καθηγητές του στην ερώτηση του τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Εκείνοι δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά. Το ποιος δικαιώθηκε, φάνηκε στην πορεία. Γιος του μάγειρα Ντέιβιντ Έντουαρντ Άλαν "Τεντ" και της κομμώτριας Σάντρα Τζορτζίνα Μπέκαμ Γουέστ, ο Μπέκαμ εγγράφηκε στην ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 8 Ιουλίου του 1991. Αποτέλεσε μέλος ενός γκρουπ ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία, όπως οι Γκάρι Νέβιλ, Πολ Σκόουλς και Ράιαν Γκιγκς. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στις 23 Ιανουαρίου 1993 και πρωτοφόρεσε τη φανέλα με το νούμερο «10». Το 1996 σκόραρε ένα επικό τέρμα πίσω από τη σέντρα κόντρα στη Γουίμπλετον και κέρδισε το βραβείο της FIFA ως ο καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς. Το 1997 ήταν η χρονιά που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του.
Ο Ερίκ Καντονά αποχώρησε από την Γιουνάιτεντ και άφησε το «7» ορφανό. Το νούμερο που φόρεσε ο Τζορτζ Μπεστ, ο Μπράιαν Ρόμπσον, ο Έρικ Καντονά και μετέπειτα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν το νούμερο που επέλεξε να γράψει ιστορία ο «Μπεκς».

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports