Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βενετία: Tι προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας: Βρέθηκε το κινητό του οδηγού

Βενετία: Tι προκύπτει από τις πρώτες εκτ...

Δεν υπήρχε σύγκρουση με άλλα οχήματα

Θρηνεί από χθες η Βενετία εξαιτίας του συγκλονιστικού δυστυχήματος με το τουριστικό λεωφορείο που εξετράπη από αερογέφυρα, κοστίζοντας τη ζωή 21 ανθρώπων.

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο εισαγγελέας της Βενετίας το λεωφορείο που χθες βράδυ έπεσε από οδογέφυρα στην περιοχή του Μέστρε δεν προκύπτει να συγκρούστηκε με άλλα οχήματα. Στο τραγικό δυστύχημα έχασαν την ζωή τους 21 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 15.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει πως η πρώτη πρόσκρουση του οχήματος στο κιγκλίδωμα δείχνει να πραγματοποιήθηκε περίπου πενήντα μέτρα πριν από το σημείο της πτώσης. Η εισαγγελία της Βενετίας αποφάσισε την πραγματοποίηση νεκροψίας στο πτώμα του σαραντάχρονου Ιταλού οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος έχασε την ζωή του στο δυστύχημα.

Εντοπίσθηκε και το κινητό του τηλέφωνο, τα στοιχεία του οποίου πρόκειται να εξετασθούν από ειδικούς τις αμέσως επόμενες ώρες. Αναμένεται να καταθέσουν και οι επιζώντες του τραγικού δυστυχήματος, αλλά στην φάση αυτή, οι περισσότεροι δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσουν με τους δικαστικούς.

Έπεσε από την αερογέφυρα, πάνω σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος
Τέσσερις από τους τραυματίες, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, νοσηλεύονται στην εντατική, μετέδωσε το TGCom24. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το όχημα έπεσε από ύψος 30 μέτρων πάνω σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και έπιασε φωτιά περίπου στις 7.45 μ.μ. τοπική ώρα την Τρίτη.

Η τροχαία δήλωσε στο Ansa ότι το πούλμαν, το οποίο είχε νοικιαστεί ιδιωτικά από το κάμπινγκ για να μεταφέρει τους επισκέπτες στη Βενετία, ήταν πιθανώς ηλεκτρικό και λειτουργούσε με μεθάνιο, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί γρήγορα.

Ο Massimo Fiorese, διευθύνων σύμβουλος της La Linea Spa, της εταιρείας στην οποία ανήκει το λεωφορείο, δήλωσε: «Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. Από ό,τι έχω δει από τις εικόνες, μπορείτε να δείτε το λεωφορείο να φτάνει με λιγότερο από 50 χλμ/ώρα, βλέπετε να ανάβουν τα φώτα στοπ, οπότε θα έπρεπε να είχε φρενάρει. Στη συνέχεια βλέπετε το όχημα να ακουμπάει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, να ανατρέπεται και να πέφτει κάτω».

Ο Luca Zaia, πρόεδρος της περιφέρειας Veneto, δήλωσε ότι η είδηση του δυστυχήματος του έκανε «το αίμα να παγώσει. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τραγωδία που έχει ελάχιστα όμοια στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, δήλωσε ότι η πόλη πενθεί για «την τεράστια τραγωδία που έπληξε την κοινότητά μας και στη μνήμη των πολυάριθμων θυμάτων. Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό σκηνικό, είμαι άφωνος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις