Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθελκύστηκε η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra-BINTEO

Καθελκύστηκε η πρώτη ελληνική φρεγάτα Be...

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας έκοψε την κορδέλα

Ολοκληρώθηκε η τελετή για την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra, παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, ο οποίος έκοψε την κορδέλα και έδωσε το έναυσμα για την τελική φάση, πριν την παράδοση στον ελληνικό στόλο.

Ο Νίκος Δένδιας ξεναγήθηκε στο κατάστρωμα του υπερσύγχρονου πλοίου και ενημερώθηκε για τα οπλικά συστήματα που φέρει, καθώς και για τα επόμενα βήματα έως την παράδοση.

 Tον Νίκο Δένδια συνόδευε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνού, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και πλήθος αξιωματούχων.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα οπλικά συστήματα
Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Η φρεγάτα «Κίμων» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Naval Group στη Lorient, όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας «Νέαρχος».

Ακολούθως, στις 16:00 τοπική ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του και τον αρχηγό ΓΕΝ, θα επισκεφθεί τη φρεγάτα «Κίμων» και θα παραστεί στην τελετή καθέλκυσής της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις