Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία για ψηφοθηρία στο Δήμο Πατρέων- Το δημοσίευμα της «Απογευματινής»

Καταγγελία για ψηφοθηρία στο Δήμο Πατρέω...

Τι αναφέρει σε επιστολή προς στον Άδωνη Γεωργιάδη η καταγγέλλουσα

Μία καταγγελία που κάνει λόγο για διαπραγμάτευση θέσεων εργασίας από στελέχη του Δήμου  Πατρέων με ψηφοθηρικά κίνητρα δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Απογευματινή».

Σύμφωνα με την επιστολή- καταγγελία της κυρίας Όλγας Αδαμοπούλου που είναι άτομο με 67% αναπηρία και μόνος γονέας ενός παιδιού, προκύπτει ότι της δόθηκαν υποσχέσεις για μετεκλογικό διορισμό σε θέση ΑμεΑ. Η θέση έχει προκηρυχθεί αλλά παραμένει κενή ενώ σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται έγινε και συγκάλυψη εργατικού ατυχήματος με θύμα την ίδια όταν εργαζόταν μέσω κοινωφελούς απασχόλησης της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ενώ νοσηλευόταν, δηλωνόταν ως εργαζόμενη.

Ερωτηματικά σχετικά με το αν μπορεί ένας εκπρόσωπος δημοσίου φορέα να υπόσχεται ψηφοθηρικά θέσεις εργασίας ενώ είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή έχει σταλεί στον υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη και στον υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη, στις αρχές Αυγούστου η κα Αδαμοπούλου έμαθε ότι υπήρχε ανοιχτό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ για προσλήψεις από δημόσιους φορείς, ατόμων με αναπηρία και ήρθε σε επικοινωνία με το στέλεχος του δήμου που επιβεβαίωσε πώς υπήρχε μία κενή θέση και ότι θα γινόταν προσπάθεια για να δημιουργηθεί άλλη μία.

Ωστόσο της εξήγησε ότι η όποια προσπάθεια για εκείνη θα γινόταν μετά τις εκλογές. Επιπλέον όπως καταγγέλλεται όμως, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ενώ υπηρχε επιπλεον θεση, την ειχε υποσχεθεί αλλου. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, η κα Αδαμοπούλου απευθύνθηκε σε εργασιακή σύμβουλο της ΔΥΠΑ που την ενημέρωσε έκπληκτη πως από την πλευρά του δήμου είχε γίνει αίτηση για δύο θέσεις στις οποίες θα απασχολούνταν άτομα με αναπηρία. Για τις θέσεις έδωσαν συνέντευξη 14 άτομα όμως προσλήφθηκε μόνο ένα αν και όλα πληρούσαν τα τυπικά προσόντα για να προσληφθούν. Αν και η καταγγέλλουσα ζήτησε με αίτημά της να εγκριθεί ή να απορριφθεί η τοποθέτηση της στην κενή θέση, δεν ενημερώθηκε ποτέ. 

«Τα παραπάνω προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με το αν μπορεί ένας εκπρόσωπος δημοσίου φορέα να υπόσχεται ψηφοθηρικά θέσεις εργασίας ενώ είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Ερωτηματικό υπάρχει και σε σχέση με το ποιο κριτήριο αποφασίζεται να μένει ένα άτομο με αναπηρία άνεργο ενώ υπάρχει θέση που μπορεί να καλύψει» αναφέρει ο συντάκτης της «Απογευματινής».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις