Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Την Πέμπτη 28/9 η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον εκλιπόντα Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Πάτρα: Την Πέμπτη 28/9 η μεγάλη συναυλία...

Στην Ιχθυόσκαλα στις 20.30 - Θα τραγουδήσουν ο Διονύσης Τσακνής, η Δήμητρα Παπίου και τα Κίτρινα Ποδήλατα

Την Πέμπτη 28/9 στις 20.30 έχει προγραμματιστεί να γίνει η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον εκλιπόντα ερμηνευτή και τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας». Η μουσική εκδήλωση είναι ενταγμένη στις παράλληλες εκδηλώσεις του πανελληνίου Συμποσίου ζωγραφικής που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στην Πάτρα.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ήταν καλοί φίλοι, η Δήμητρα Παπίου και τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εργασιών του Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής με θέμα «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρας 2023» ολοκληρώνονται στις 8.30 το βράδυ την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» με την πραγματοποίηση της συναυλίας – αφιέρωμα στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς.

Τίτλος της συναυλίας είναι «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ». Σε αυτή συμμετέχουν ο Διονύσης Τσακνής, η Δήμητρα Παπίου και τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή, θεμελίωσε το Ελληνικό Ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται. Ήταν  ο  ερμηνευτής των ξεχωριστών επιτυχιών, τραγουδιών γεμάτα ευαισθησία και ανθρωπιά, που άνοιξε μουσικούς δρόμους και διαμόρφωσε μουσικό στυλ, σφραγίζοντας μελωδικά και υπέροχα τα ακούσματά μας.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, η οποία και θα παραβρεθεί. Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο συμπόσιο ζωγραφικής οι οποίοι θα βραβευτούν.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

*Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που είχε γεννηθεί το Νοέμβριο του 1956 στο Βόλο, απεβίωσε πριν από 4 χρόνια, στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture