Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία «Elias»: Πόσο θα επηρεάσει την Αχαΐα- Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή

Κακοκαιρία «Elias»: Πόσο θα επηρεάσει τη...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

«Η δεύτερη κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου είναι ήδη γεγονός» επισημαίνει στο thebest.gr ο γεωλόγος-προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

«Στο επίκεντρο ενδέχεται να βρεθούν περιοχές όπως: η δυτική Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά (π.χ. Φωκίδα-Φθιώτιδα-Ευρυτανία) και το βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου (νομός Κορινθίας και το ανατολικό κομμάτι του ν. Αχαΐας). Σε αυτές τις περιοχές το ερχόμενο τριήμερο αναμένονται 150-200mm συνολικά κατά Μ.Ο. (mm= τόνοι νερού/στρέμμα ή λίτρα/τετραγωνικό μέτρο). Στα ορεινά τμήματα αυτών πιθανόν και παραπάνω» τονίζει.

Επίσης, ο κ. Σερέτης, ξεκαθαρίζει: «Η κακοκαιρία «Elias» δεν θα έχει παρόμοια ισχύ με τον «Daniel». Όμως για τα ήδη κορεσμένα εδάφη, η ζημιά μπορεί να γίνει και με λιγότερη βροχόπτωση, καθώς η ικανότητά τους να απορροφούν πλέον τα βρόχινα ύδατα έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Τα καιρικά φαινόμενα στην Αχαΐα τις επόμενες ημέρες

Άστατος ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη με κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα φαινόμενα. Τα περισσότερα και ισχυρότερα ενδέχεται να σημειωθούν μέσα στο 24ωρο της Τρίτης.

Εκτιμώμενο συνολικό ύψος βροχόπτωσης για την πόλη της Πάτρας 30-35mm .

Μεγαλύτερης προσοχής σε ζητήματα πολιτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, χρήζει το ανατολικό τμήμα της Αχαΐας (Αιγιάλεια-Αιγείρα-Καλάβρυτα), το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται να δέχεται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης με πιο έντονου χαρακτήρα φαινόμενα.

Πιθανοί παροδικοί όμβροι το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης.

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Η τάση δε δείχνει κάποια σημαντική εκ νέου μεταβολή του καιρού για το πρώτο 5νθήμερο του Οκτώβρη.

Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του αναμένεται να σταθεροποιηθεί για όλο το ερχόμενο διάστημα στα επίπεδα της τάξης των 25-28°C.

 

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας με τα προγνωστικά σενάρια που εμφανίζει το Αμερικανικό Προγνωστικό Μοντέλο (GFS)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις