Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός - Τσατραφύλλιας: "Καλά μπάνια το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα"

Καιρός - Τσατραφύλλιας: "Καλά μπάνι...

Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Καιρός - Μίνι καλοκαίρι προβλέπει για το Σαββατοκύριακο ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος επισημαίνει με ανάρτησή του ότι το επόμενο τριήμερο ο υδράργυρος θα ανέβει έως και δέκα βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

"Σε εξέλιξη βρίσκεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα βρεθεί 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα" έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook.

  Όπως επισημαίνει, η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο με τα θερμόμετρα να φτάνουν τους:

-36-37 βαθμούς σε Αιτωλοακαρνανία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Αργολίδα, Μεσσηνία

-35-36 βαθμούς σε Ηλεία και Βοιωτία

-34-35 βαθμούς σε Αττικής

-33-34 βαθμούς σε Θεσσαλονίκη.

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής
Ωστόσο, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας τονίζει ότι "από την Κυριακή το βράδυ (στα δυτικά) και κυρίως από Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες (κυρίως δυτική και κεντρική Ελλάδα), πτώση της θερμοκρασίας (έως και 12 βαθμούς) και ισχυρούς βοριάδες".

Σημειώνει επίσης ότι "οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα ξεκαθαρίσουν σε λίγα 24ωρα", όμως με τα σημερινά δεδομένα η Θεσσαλία, η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο, η κεντρική και δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια) είναι κάποιες από αυτές.

Κλείνει δε την ανάρτησή του, με το εξής υστερόγραφο: "Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα".

Meteo: Πού θα έχει ζέστη
Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο "βλέπει" και το meteo, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Το Σάββατο 23/09, ημέρα η οποία αναμένεται να είναι η θερμότερη, η μέγιστη θερμοκρασία Προβλέπεται να φτάσει τους 34 έως 36 ˚C σε πολλές περιοχές της χώρας. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται σε 17 πόλεις.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα 25/09 με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τρίτη 26/09, τις βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν περιοχές της χώρας, και την ενίσχυση των ανέμων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις