Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαχσά Αμινί: "Υποκρισία" οι κυρώσεις της Δύσης στο Ιράν έναν χρόνο μετά τον θάνατό της

Μαχσά Αμινί: "Υποκρισία" οι κυ...

Νέα σερά κυρώσεων επιβλήθηκαν σε αξιωματούχους και ιρανικά ΜΜΕ έναν χρόνο μετά τον θάνατο της νεαρής Ιρανής

Το Ιράν χαρακτήρισε σήμερα "υποκρισία" τη νέα σειρά κυρώσεων που επέβαλαν χώρες της Δύσης σε βάρος αξιωματούχων και μέσων ενημέρωσης της χώρας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Οι ΗΠΑ, σε συντονισμό με το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία, επέβαλαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κυρώσεις σε 25 Ιρανούς, τρία μέσα ενημέρωσης και μια "ιρανική εταιρία που εμπλέκεται σε λογοκρισία στο Διαδίκτυο" σε σχέση με την καταστολή των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν με αφορμή την πρώτη επέτειο από τον θάνατο, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022, της Μαχσά Αμινί, μια 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής που συνελήφθη από την αστυνομία των Ηθών επειδή παραβίασε τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κώδικες που ισχύουν στο Ιράν.

Αντιδρώντας στις κυρώσεις αυτές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανάνι καταδίκασε τις «παρεμβατικές δηλώσεις» και το «γελοίο και υποκριτικό θέαμα» από τις χώρες της Δύσης.

«Δυστυχώς, ορισμένες πλευρές, που έχουν αποτύχει στο θέμα των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των δικαιωμάτων των γυναικών, δημοσιεύουν πολιτικές δηλώσεις άνευ αξίας και συνεχίζουν να υιοθετούν αναποτελεσματικές κυρώσεις», προσέθεσε ο ίδιος σε ανακοίνωση.

Οι νέες κυρώσεις στοχοθετούν μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των Φρουρών της Επανάστασης καθώς και το αγγλόφωνο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης Press TV, όπως επίσης τα πρακτορεία ειδήσεων Tasnim και Fars.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αποδεχθούν το συντομότερο δυνατόν το γεγονός ότι η συνέχιση αυτής της μη εποικοδομητικής συμπεριφοράς δεν είναι σε καμία περίπτωση προς το συμφέρον τους», δήλωσε ο Κανάνι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις