Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιράν: Από πολυοργανική ανεπάρκεια κι όχι από τα χτυπήματα πέθανε η Μαχσά Αμινί λένε οι αρχές

Ιράν: Από πολυοργανική ανεπάρκεια κι όχι...

«Την χαστούκισαν, την χτύπησαν στα χέρια και στα πόδια κι όταν την χτύπησαν στο κεφάλι έχασε τις αισθήσεις της και δεν επανήλθε ποτέ», σύμφωνα με καταγγελίες

Στο φως ήρθε η ιατροδικαστική έκθεση για τις αιτίες θανάτου της 22χρονης, Μαχσά Αμινί από το Ιράν.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατος της επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε εγκεφαλική υποξία.

Τι λένε οι αρχές
Η 22χρονη από το Ιράν έχασε τη ζωή της μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών, επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της και αναμενόταν η έκθεση του ιατροδικαστή.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η νεαρή κατέρρευσε ενώ αντιφρονούντες και ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι η γυναίκα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς.

Η Μαχσά Αμινί, η Ιρανή ο θάνατος της οποίας πυροδότησε ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν, πέθανε έπειτα από ένα «βίαιο χτύπημα στο κεφάλι» από την διαβόητη αστυνομία ηθών την ημέρα της σύλληψής της, όπως υποστήριξε ο ξάδελφός της ο οποίος ζει στο Ιράκ.

Τι λέει ο ξάδερφός της
Η 22χρονη Ιρανή κουρδικής καταγωγής βρισκόταν στην Τεχεράνη όπου επισκεπτόταν συγγενείς της μαζί με τους γονείς και τον 17χρονο αδελφό της πριν ξεκινήσει τις πανεπιστημιακές της σπουδές στην επαρχία του δυτικού Αζερμπαϊτζάν, στο βορειοδυτικό Ιράν, όταν ο δρόμος της διασταυρώθηκε με εκείνον της αστυνομίας ηθών στις 13 Σεπτεμβρίου, όπως είπε στο AFP ο 34χρονος ξάδελφός της Ερφάν Σαλίχ Μορτεζαΐ.

«Την χαστούκισαν, την χτύπησαν στα χέρια και στα πόδια. Όταν την χτύπησαν στο κεφάλι έχασε τις αισθήσεις της. Ένας από τους αστυνομικούς είπε: ‘προσποιείται’».

Πέρασε τουλάχιστον 1,5 ώρα μέχρι να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Τεχεράνης παρά τις εκκλήσεις των συγγενών της. Έπειτα από τρεις ημέρες σε κώμα, κατέληξε, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις