Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλία: Πάνω από 7.000 χιλιάδες αφίξεις μεταναστών στη Λαμπεντούζα μέσα σε 24 ώρες

Ιταλία: Πάνω από 7.000 χιλιάδες αφίξεις ...

Συνολικά 116.028 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία από την 1η Ιανουαρίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου

Σχεδόν 6.800 μετανάστες έφτασαν στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας τις τελευταίες 36 ώρες, ανέφεραν την Τετάρτη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Λαμπεντούζα, που βρίσκεται στη μεσογειακή διαδρομή που οδηγεί από την Αφρική στην Ευρώπη, υποδέχθηκε την Τρίτη 5.112 παράτυπους μετανάστες και η ροή συνεχίστηκε ακόμη και τη νύχτα με χίλιους ακόμη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το πέντε μηνών μωρό μιας ανήλικης από τη Γουινέα έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε πριν φτάσει στη στεριά, ανέφερε επίσης το δημοσίευμα.

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Φιλίπο Μανίνο δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι το νησί αντιμετώπισε ροή αποβίβασης τις τελευταίες 24 ώρες και πρόσθεσε ότι το νησί δεν μπορεί να αντέξει άλλο αυτό το «κύμα – σοκ».

Συνολικά 116.028 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία από την 1η Ιανουαρίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, χωρίς τις τελευταίες αφίξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Την ίδια περίοδο του 2022 ο αριθμός αυτός ήταν 63.498.

Αυξάνονται οι έλεγχοι
Η Γαλλία θα εντείνει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Ιταλία λόγω της αύξησης της μεταναστευτικής ροής κατά 100%, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη νοτιοανατολική Γαλλία, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Η Μεσόγειος Θάλασσα αποτελεί σημαντική οδό για την παράνομη μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη.

Οι βάρκες των μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο και ζητούν βοήθεια διασώζονται συνήθως από ευρωπαϊκές μη κυβερνητικές οργανώσεις αντί για τις ευρωπαϊκές αρχές.

Οι μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη με δικά τους μέσα συνήθως αποβιβάζονται πρώτα στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό έδαφος που βρίσκεται πιο κοντά στη Βόρεια Αφρική.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις