Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιτυχημένη η εκδήλωση για το κλείσιμο των Θερινών Μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε παιδιά Ρομά

Πάτρα: Επιτυχημένη η εκδήλωση για το κλε...

Στο 14ο Γυμνάσιο Πάτρας την Παρασκευή 8/9/2023 - Φέτος το καλοκαίρι συμμετείχαν 37 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Ρομά από 20 που ήταν πέρυσι

Μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 στο 14ο Γυμνάσιο Πάτρας για το κλείσιμο των Θερινών Μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε παιδιά Ρομά.

Η Δράση πραγματοποιείται με επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά και οι μαθητές που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν φέτος  ήταν περισσότεροι κατά 85%.

Πιο συγκεκριμένα φέτος το καλοκαίρι συμμετείχαν 37 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Ρομά από 20 που ήταν πέρυσι. Οι μαθητές παρακολουθούσαν και ολοκλήρωσαν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας με στόχο να καταφέρουν να ενταχθούν πιο ομαλά στο σχολείο και να βελτιώσουν τις μαθησιακές τους ικανότητες.

Τα μαθήματα υλοποιήθηκαν από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση για τη λήξη οι μαθητές Ρομά έλαβαν έπαινο κι από ένα ενθύμιο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αθλητικά παιχνίδια και τραγούδι από τα ίδια τα παιδιά αναδεικνύοντας την πολιτισμική τους  ταυτότητα.

Απευθύνονται θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση, τους μαθητές που συμμετείχαν και τις οικογένειες τους που στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών τους, την Διευθύντρια του 14ου Γυμνασίου (Παραλία Πατρών) καθώς και όλους τους φορείς και υπηρεσίες που βοήθησαν να γίνει πράξη η παροχή αυτών των υπηρεσιών σε παιδιά που βιώνουν από πολύ νωρίς των αποκλεισμό και τη φτώχεια.

Ο Δήμος Πατρέων με τον Κοινωνικό Οργανισμό για την έναρξη των σχολικών μαθημάτων προσέφερε στους μαθητές από μια σχολική τσάντα με σχολικά είδη.

Επιπλέον το Παράρτημα Ρομά έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά Ρομά να συμμετέχουν φέτος στην Ημερήσια Παιδική Κατασκήνωση του Δήμου. Τα παιδιά αυτά για 15 ημέρες συμμετείχαν ενεργά σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης  και εντάχθηκαν ισότιμα με τα άλλα παιδιά σε ποικίλες δράσεις.

Η ανακοίνωση από το Δήμο Πατρέων υπενθυμίζει ότι "η Ημερήσια Κατασκήνωση του Δήμου είναι δωρεάν και καλύπτει την μεταφορά τον παιδιών και τα γεύματα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις