Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

Πάτρα: Πανηγυρίζει την Ύψωση του Τιμίου ...

Τιμάται το θαύμα που είχε γίνει τη δεκαετία του '60 στο μοναστήρι, όταν βρέθηκε στον κορμό ενός πεύκου, στον περίβολο του, χαραγμένο το σχήμα του ζωοποιού Σταυρού

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλιού Πατρών με τον εορτασμό να ξεκινά από την παραμονή, την Τετάρτη 13/9 το απόγευμα.

Αξίζει να θυμίσουμε πως οι μοναχές τιμούν κάθε χρόνο με σεβασμό & ευλάβεια το θαύμα που είχε γίνει τη δεκαετία του '60 στο μοναστήρι, όταν βρέθηκε στον κορμό ενός πεύκου, στον περίβολο του, χαραγμένο το σχήμα του ζωοποιού Σταυρού.

Το γυναικείο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε ένα καταπράσινο σημείο απέναντι από το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο, κάτω από το Γηροκομειό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πανηγύρεως του Τιμίου Σταυρού, της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, την Τετάρτη 13/9 στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Το πρωί της Πέμπτης 14/9 στις 7 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον τόπο της ευρέως σταυροσχήμου ξύλου στον κορμό ενός δένδρου και θα ακολουθήσει η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος υπό του αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου Κωτσάκη, ηγούμενου της ιεράς Μονής Ομπλού.

Το απόγευμα της Πέμπτης στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός όπου θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού και θα ακολουθήσει Θείον κήρυγμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις