Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βασίλης Αϊβαλής: Αυτές είναι οι προτάσεις μας για τα αδέσποτα

Βασίλης Αϊβαλής: Αυτές είναι οι προτάσει...

"Η πόλη δεν ανήκει μόνο στους δίποδους"

Τις προτάσεις της για τα αδέσποτα παρουσιάζει η παράταξη Πάτρα Σπουδαία και Πάλι με επικεφαλής το Βασίλη Αϊβαλή

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» πιστεύει ότι η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού.

Στόχος είναι ο Δήμος Πατρέων να εξελιχθεί σε Δήμο – πρότυπο ως προς την διαχείριση των αδέσποτων, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το πρόβλημα, δημιουργώντας μια σύγχρονη πόλη με σεβασμό όχι μόνο στους δίποδους αλλά και τους τετράποδους πολίτες της.

Η «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», θέτει σε δημόσια διαβούλευση τις προτάσεις της για τα αδέσποτα μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.vasilisaivalis.gr και για να συμμετάσχετε μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο: https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-koinonikes-paremvaseis-pronoia/

Οι δράσεις για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι οι εξής:

Αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για την ολοκλήρωση της επέκτασης του ήδη υπάρχοντος δημοτικού καταφυγίου στο Δρέπανο, το οποίο πρέπει να καταστεί πλήρως λειτουργικό και επισκέψιμο συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού και ολοκλήρωση του προβλεπόμενου δημοτικού κτηνιατρείου. Δημιουργία ξεχωριστού χώρου για τα άρρωστα ζώα προκειμένου να μη μεταδίδονται ασθένειες στα υγιή ζώα. Αγορά οχήματος περισυλλογής και παροχή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων καθώς και των ζώων που αφαιρούνται από τους ιδιοκτήτες με εισαγγελική παραγγελία. Εύρεση ιδιοκτήτου χώρου του Δήμου Πατρέων προκειμένου να φτιαχτούν νέες εγκαταστάσεις.

Ίδρυση τμήματος Αστικής Πανίδας με κατάλληλο προσωπικό και εξοπλισμό για την ενασχόλησή του αποκλειστικά με το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Το Τμήμα θα χειρίζεται ειδική ιστοσελίδα για τα προς υιοθεσία ζώα του δημοτικού καταφυγίου αλλά και ενημέρωσης των πολιτών. Επιπλέον αρμοδιότητα του θα είναι να ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για τις υποχρεώσεις τους και θα κινητοποιεί τις διαδικασίες για την επιβολή προστίμων σε περίπτωση μη συνέτισης με τα δέοντα.

Συνεργασία του Δήμου με τουλάχιστον 3-4 κτηνίατρους προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες για τα αδέσποτα ζώα και να είναι δυνατή η παρουσία κτηνίατρου στο δημοτικό κτηνιατρείο τις ώρες λειτουργίας του καθώς και να υπάρχει εφημερεύων κτηνίατρος για τις έκτακτες περιπτώσεις.

Γραμμή επικοινωνίας για καταγγελίες κακοποίησης ή για τις εφημερίες του κτηνιατρείου. 

Ενεργοποίηση προγράμματος δωρεάν σήμανσης, στείρωσης και παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίες θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

Συνεργασία με Φιλοζωικές Οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τον Δήμο Πατρέων, προκειμένου να ενισχυθεί η υπάρχουσα συνεργασία σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων της περιοχής, φιλοξενίας κουταβιών σε θεραπεία ή αποθεραπευόμενων ζώων, με όρους συνεργασίας που θα συμπεριλαμβάνονται στο επιχειρησιακά πρόγραμμα του Δήμου.

 Δημιουργία επίσημου δημοτικού μητρώου πολιτών Φροντιστών – Αναδόχων αδέσποτων ζώων, εφοδιασμένων με προσωπική κάρτα φροντιστή, για την διευκόλυνση της άσκησης της εθελοντικής τους δράσης. Συνεισφορά στο έργο των εθελοντών με μηνιαία χορήγηση τροφών.

Δημιουργία 5μελους επιτροπής με συγκεκριμένες αρμοδιότητες που θα αποτελείται από ένα κτηνίατρο, ένα άτομο του Δήμου, έναν εκπαιδευτή και δύο μέλη φιλοζωικών σωματείων προκειμένου να παίρνει τις αποφάσεις για τα ανωτέρω.

Συχνή διοργάνωση ημερών υιοθεσίας, έτσι ώστε τα ζώα του καταφυγίου κατά προτεραιότητα αλλά και των συνεργαζόμενων Σωματείων και των  Φροντιστών – Αναδόχων να βρίσκουν το παντοτινό τους σπίτι.

Καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς με ενημερωτικά έντυπα που θα διανέμονται μέσω της ΔΕΥΑΠ. Ενημέρωση μέσω των φυλλαδίων και της ιστοσελίδας για τη δυνατότητα «ανάδοχης» αδέσποτου ζώου του καταφυγίου με συμβολική συνδρομή μέχρι την υιοθεσία του για όποιον το επιθυμεί.

Συνεργασία με τις Δ/σεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα παιδιά και τους γονείς, προκειμένου να εισαχθεί συστηματικά η φιλοζωική εκπαίδευση στα σχολεία με επιμόρφωση και των εκπαιδευτικών που το επιθυμούν, αξιοποιώντας εθνικά αλλά και διεθνή εργαλεία εκπαίδευσης για την ευζωία των ζώων και τη θεραπεία με ζώα. Παρότρυνση των σχολείων για τη διενέργεια συντονισμένων επισκέψεων στο καταφύγιο προκειμένου τα παιδιά να έρθουν σε  επαφή με τα ζώα. Συνεργασία με τα σχολεία που το επιθυμούν, προκειμένου να υιοθετούνται στους χώρους των σχολείων ζώα του καταφυγίου, την ευθύνη των οποίων τους μήνες που δεν λειτουργούν τα σχολεία δύναται να την έχει είτε κάποιος δάσκαλος - καθηγητής με δική του πρωτοβουλία, είτε άτομο του Δήμου που θα προσλαμβάνεται με 3μηνη σύμβαση, είτε κάποιος φροντιστής με επιπλέον ενίσχυση του έργου του στον τομέα των τροφών ως επιβράβευση. 

Τοποθέτηση σπιτιών και κατάλληλων δοχείων για την παροχή τροφής και νερού σε δημόσιους χώρους.

Άτομα της Δ/νσης Καθαριότητας θα ορίζονται ως υπεύθυνα για τον ανεφοδιασμό και τον καθαρισμό των ανωτέρω καθώς και για την περισυλλογή νεκρών ζώων. Πρόταση συνεργασίας με το υφιστάμενο αποτεφρωτήριο της Ναυπάκτου και το υπό κατασκευή κοιμητήριο ζώων στα Βραχναίικα.

Βελτίωση του υπάρχοντος πάρκου σκύλων στο Νότιο Πάρκο και δημιουργία νέων πάρκων και σε άλλες περιοχές της Πάτρας προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμούς και να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις