Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός στο Μαρόκο: Βίντεο δείχνει μυστηριώδες φως στον ουρανό πριν τη φονική δόνηση

Σεισμός στο Μαρόκο: Βίντεο δείχνει μυστη...

Τις λάμψεις με τη γαλαζωπή απόχρωση κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στο Μαρακές, τρία λεπτά πριν τη δόνηση που κόστισε πάνω από 2.000 ανθρώπινες ζωές

Αμέτρητα βίντεο από τον φονικό σεισμόςπου έπληξε το Μαρόκο έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, καταγράφοντας το μέγεθος της τραγωδίας και τις απελπισμένες απόπειρες διάσωσης των εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια.

Τουλάχιστον 2.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη δόνηση που χτύπησε το Μαρακές και τις γύρω πόλεις και χωριά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια.

Υπάρχει όμως και ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που, σύμφωνα με Jerusalem Post, τραβήχτηκε λίγα λεπτά πριν τη φονική δόνηση των 7 Ρίχτερ και καταγράφει μια παράξενη λάμψη φωτός στον ουρανό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κάμερα που κατέγραψε το μυστηριώδες γαλαζωπό φως, περίπου τρία λεπτά πριν ξεκινήσει ο σεισμός, ήταν εγκατεστημένη σε σπίτι στην περιοχή του Μαρακές.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, παρόλο που η αιτία αυτού του φαινομένου παραμένει άγνωστη, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται πριν από κάποιο μεγάλο σεισμό.

Αντίστοιχα βίντεο είχαν κάνει την εμφάνισή τους και πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία νωρίτερα αυτήν τη χρονιά, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 45.000 ανθρώπους.

Μία θεωρία για αυτά τα «φώτα σεισμών» είναι ότι η εμφάνισή τους σχετίζεται με την τεκτονική πίεση, τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ή ακόμα και με εκρήξεις ηφαιστείων, σημειώνει η Jerusalem Post, διευκρινίζοντας πάντως ότι η σύνδεση αυτών των λάμψεων στον ουρανό με τα προαναφερόμενα φαινόμενα δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές αναφορές για παράξενες λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς τις τελευταίες δεκαετίες, με το πρώτο σχετικό βίντεο να κυκλοφορεί το 1965 σε σχέση με μια ισχυρή δόνηση στην Ιαπωνία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απάντήσεις, παρά μόνο θεωρίες. Τα παράξενα φώτα εξάλλου, δεν εμφανίζονται πάντα, όπως επισημαίνει η Jerusalem Post. Οταν εμφανίζονται πάντως, τείνουν να βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, την ώρα που η τεκτονική πίεση βρίσκεται στην αποκορύφωσή της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις