Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Daniel - Σιούτας: «Έπεσαν 750 τόνοι νερού ανά στρέμμα»

Κακοκαιρία Daniel - Σιούτας: «Έπεσαν 750...

"Ασύλληπτη η ποσότητα της βροχής "

Για ποσότητες βροχής που είναι πραγματικά «ασύλληπτες και απίστευτες» έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας, αναφορικά με την κακοκαιρία «Daniel» και τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που έχει δημιουργήσει σε όλη τη χώρα.

«Απίστευτες και ασύλληπτες οι ποσότητες του νερού»

«Η βροχή ήταν απίστευτης ποσότητας, έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, 750 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Τη χθεσινή μόνο μέρα, σε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας έπεσαν από 300 έως 400 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Αναπόφευκτα τα πλημμυρικά φαινόμενα» είπε στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Μετεωρολογικά επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις και μάλιστα στα χειρότερα τους σενάρια. Τόσο μεγάλες ποσότητες βροχής είναι πραγματικά ασύλληπτες και απίστευτες. Και σε αυτές τις συνθήκες οι υποδομές είναι δύσκολο να αντέξουν».

«Το φαινόμενο τελειώνει σήμερα»

Στην συνέχεια ο μετεωρολόγος καθησύχασε λέγοντας ότι «το φαινόμενο τελειώνει σήμερα». Όπως είπε, «πολύ ασθενείς βροχές είναι πιθανές αλλά όχι ιδιαίτερης σημασίας στη δυτική Θεσσαλία και τη νότια Θεσσαλία. Τα φαινόμενα σταδιακά περιορίζονται στην ανατολική Θεσσαλία, την περιοχή της Λάρισας Μαγνησίας, Βόρεια Εύβοια και σταδιακά θα σταματήσουν μέχρι το βράδυ. Και τελειώνει το φαινόμενο αυτό με τις πραγματικά καταστρεπτικές και πρωτοφανείς σε έκταση και εντάσεις βροχοπτώσεις».

 Ακόμα εξήγησε ότι η πρωταρχική αιτία αυτού του ισχυρού φαινομένου βρίσκεται στην υπερθέρμανση των θαλασσών. «Όλη η Μεσόγειος βρίσκεται σε κατάσταση υπερθέρμανσης. Για κάθε βαθμό που ανεβαίνει η θερμοκρασία, η υγρασία στην ατμόσφαιρα αυξάνει κατά 7 με 10%. Όταν βρισκόμαστε από 3 έως 5 βαθμούς υψηλότερες τιμές, είναι πολλαπλάσια το νερό που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα για τη δημιουργία νεφών και επομένως πολλαπλάσια και η βροχόπτωση που φτάνει στο έδαφος με τέτοια φαινόμενα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις