Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έκλεισε και το τελευταίο video club- Ποιοι ήταν οι τελευταίοι πελάτες;

Πάτρα: Έκλεισε και το τελευταίο video cl...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Μια διαδρομή με 20.000 Πατρινούς που γράφτηκαν μέλη του

Το τέλος μιας άλλης εποχής. Μόλις τρεις μήνες, πριν, έκλεισε και το τελευταίο Video Club, που υπήρχε στην Πάτρα, με μια διαδρομή με 20.000 Πατρινούς που γράφτηκαν μέλη του.

«Το κρατούσαμε ανοιχτό για καθαρά συναισθηματικούς λόγους» αναφέρει στο thebest.gr, ο ιδιοκτήτης του Γρηγόρης Γρηγορόπουλος.

Το «VIDEO CLUB 109» στην οδό Ιερόθεου 109, στην περιοχή του Σκαγιοπούλειου, άνοιξε το 1986 με την ενοικίαση βιντεοκασέτας VHS και μετά το 2010 με DVD. Η μεγάλη ακμή της βιντεοκασέτας ήταν από το 1985 έως το 1989, με την  εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι online πλατφόρμες οδήγησαν στο οριστικό τέλος των Video Club.

«Τα τελευταία χρόνια, τα ψηφιακά χρόνια δεν υπήρχε κίνηση. Μόνο κάποιοι λίγοι που νοίκιαζαν κλασσικές ταινίες που είχαμε λόγω παλαιότητας και μεγάλης γκάμας. Επίσης, έπαιρναν ταινίες μπλοκμπάστερ λόγω των Όσκαρ και του Χρυσού Φοίνικα», προσθέτει.

Για τους πιο νέους…

Τι ήταν το video club, που οι νεότεροι ίσως να αγνοούν ακόμα και την ύπαρξή τους; Σε κάθε γωνιά της πόλης αλλά και της χώρας γενικότερα, υπήρχε ένα μεγάλο ή και μικρό κατάστημα, που νοίκιαζε βιντεοκασέτες, μιας και ακόμα δεν είχαν μπει στη ζωή μας, τα torrent και οι ψηφιακές πλατφόρμες. Ήταν η ευκαιρία να παρακολουθήσεις, στο σπίτι σου, αγαπημένες ταινίες.

Το καλοκαίρι του 1979 μια νέα ηλεκτρονική συσκευή, το Video, έκανε την εμφάνισή της. Η μεγάλη ακμή της βιντεοκασέτας ήταν από το 1985 έως το 1989. Τα Video Club αυτή την πενταετία έφθασαν περίπου τις 4.000 καταστήματα σε όλη τη χώρα και λόγω αυτής της άνθησης το 1985 άρχισαν να γυρίζονται ταινίες αποκλειστικά για βίντεο. Λίγο καιρό αργότερα, τη θέση της βιντεοκασέτας πήρε το DVD, που και αυτό με το πέρασμα του χρόνου εξαφανίστηκε και μαζί με αυτό τα Video Club.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις