Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πετούν πέτρες με ορμητήριο πολυκατοικία στην Αγία Σοφίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έντονες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων

«Πονοκέφαλος» έχουν γίνει Ρομά που διαμένουν σε πολυκατοικία στην οδό Αγίας Σοφίας, στο ύψος του κόμβου Κουρτέση, καθώς εξαπολύουν καθημερινά πέτρες κατά των διερχόμενων οδηγών, παρενοχλώντας και πεζούς με υβριστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με αρκετές καταγγελίες , η κατάσταση με τις παρενοχλήσεις των Ρομά έχει γίνει πλέον τόσο αφόρητη, που οδηγοί ταξί αποφεύγουν να διέρχονται μπροστά από την πολυκατοικία, ενώ και πεζοί δεν περνούν πλέον από εκεί, καθώς φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητά τους. «∆εν περνάω από εκεί, αναγκάζομαι να κάνω παράκαμψη για να πηγαίνω σπίτι μου», καταγγέλλει ενδεικτικά κάτοικος, ο οποίος διαμένει στην οδό Αχαϊκής Συμπολιτείας.

Η συγκεκριμένη πολυκατοικία παρουσιάζει μια εμφανή εικόνα εγκατάλειψης, με πολλές φθορές, ωστόσο Ρομά που διαμένουν σ’ αυτήν την έχουν μετατρέψει κυριολεκτικά σε ορμητήριο για να εξαπολύουν επιθέσεις κατά ανυποψίαστων οδηγών και περαστικών.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο φαινόμενο, που τείνει να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής, ώστε να αποτρέπονται αυτές οι επιθέσεις, πριν προκληθούν τα χειρότερα.

*εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις