Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

15.138 μαθητές, 5.014 δρομολόγια- Έτοιμη η Περιφέρεια, λέει ο Ανδρέας Φίλιας- Το κόστος και οι άγονες περιοχές

15.138 μαθητές, 5.014 δρομολόγια- Έτοιμη...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ξεκινά κανονικά η μεταφορά των μαθητών

Η σχολική χρονιά ξεκινά την προσεχή Δευτέρα και μαζί ξεκινούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών από τα λεωφορεία και ταξί που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Και για τις τρεις περιφερειακές ενότητες, Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης των προσωρινών αναδόχων που αφορούν τις μεταφορές των μαθητών» τονίζει στο thebest.gr o Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας. «Πρόκειται για τη μεταφορά 15.138 μαθητών με 5.014 δρομολόγια, από λεωφορεία και ταξί. Επίσης, στις άγονες περιοχές τα δρομολόγια είναι μόλις 35».

Ο κ. Φίλιας επισημαίνει ότι περισσότερο από το 99% των μαθητών και των δρομολογίων έχουν ανάδοχο άρα «θα γίνουν από τις 11 του μήνα, κανονικά. Αυτό συνέβη για δεύτερη συνεχή χρονιά και οφείλεται στον προγραμματισμό, ο οποίος έγινε έγκαιρα αφενός και αφετέρου στο γεγονός ότι από πέρυσι έχει δρομολογηθεί μια διαδικασία για να μπορέσουμε να εξελίξουμε το σύστημα και τον τεχνολογικό εξοπλισμό με τον οποίο κάνουμε τον σχεδιασμό των δρομολογίων. Αυτό έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών, όπου ένα υφιστάμενο σύστημα αναβαθμίστηκε και εξελίχθηκε».

Σε ό, τι αφορά το κόστος για τις σχολικές μεταφορές, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρει: «Είναι η μεγαλύτερη προμήθεια, που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο προϋπολογισμός της οποίας ξεπερνάει τα 25εκ. ευρώ. Φυσικά το τελικό ποσό είναι μικρότερο διότι οι ανάδοχοι έδωσαν εκπτώσεις και το κόστος είναι περίπου στα 21εκ. ευρώ, ενώ αυτό το νούμερο παραμένει μεταβλητό γιατί έχει να κάνει και με την μέση τιμή της βενζίνης κάθε φορά».

Ένα ακόμα σημείο για την μεταφορά των μαθητών, είναι η πληρωμή των αναδόχων. «Έχουμε πετύχει οι πληρωμές να γίνονται πολύ πιο γρήγορα, ήδη αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία της εξόφλησης και των τελευταίων τιμολογίων του προηγούμενου έτους, σε αντιδιαστολή με τα προηγούμενα χρόνια που η πληρωμή και η εξόφληση ξεπερνούσε και το ένα έτος. Επίσης, έχουμε σε διαδικασία ένα ακόμα έργο, που θα μειώσει το χρόνο πιστοποίησης των δρομολογίων δηλαδή η βεβαίωση και το τιμολόγιο, θα έρχονται πλέον ηλεκτρονικά στην Περιφέρεια, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, που σημαίνει ότι οι πληρωμές θα γίνονται ακόμα πιο γρήγορα».    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις