Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Προσεχώς χειρότερα»- 15% πάνω τα λουκέτα στα εμπορικά- Οι δρόμοι που γράφουν «τέλος»

Πάτρα: «Προσεχώς χειρότερα»- 15% πάνω τα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τα ανενεργά καταστήματα του κέντρου

Σε μάστιγα για τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας, έχουν μετατραπεί τα λουκέτα σε επιχειρήσεις με το φαινόμενο να παρουσιάζεται έντονο στους κεντρικούς δρόμους της, φτάνοντας μέχρι και το 15% σε σχέση με τα περασμένα χρόνια.

«Προσεχώς χειροτέρα» επισημαίνει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος, μιλώντας για τα λουκέτα στα καταστήματα. «Έχουμε μεγάλα προβλήματα, στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο στους κάθετους δρόμους που είναι μειωμένης εμπορικής δύναμης αλλά και στους οριζόντιους δρόμους, σε αυτούς που κατά παράδοση είναι εμπορικοί. Πλέον, βλέπουμε ξενοίκιαστα μαγαζιά στην οδό Μαιζώνος, έναν κατεξοχήν εμπορικό δρόμο. Σε ό,τι αφορά τα λουκέτα επί της ουσίας, δεν είναι πραγματικά γιατί και να κλείσει ένα κατάστημα, τα έξοδα παραμένουν οπότε μιλάμε για ανενεργές επιχειρήσεις. Είναι μεγάλες οι υποχρεώσεις που παραμένουν ανοικτές, και χρειάζονται πολλά χρήματα, έτσι ξενοικιάζεις το μαγαζί και μένει στο αέρα».

Η πεζοδρόμηση στην οδό Μαιζώνος, έχει αναπτερώσει το ενδιαφέρον; Ο κ. Ζαφειρόπουλος, λέει πως όχι «τα ενοίκια, λόγω της πεζοδρόμησης έχουν εκτοξευθεί και αυτό είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα νέων εμπορικών καταστημάτων. Είναι απαγορευτικά για κάποιον που ίσως δείξει ενδιαφέρον, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιατί όλοι βλέπουν ότι μας περιμένει ένας ζοφερός χειμώνας. Οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι συνεχώς προς τα επάνω αλλά και το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών, που είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, γιατί στερεί την αγοραστική δύναμη και οι πολίτες περιορίζονται στα πολύ βασικά (είναι προφανές ότι δεν μπορούν να κόψουν από τα είδη διατροφής). Ο κόσμος δεν καταναλώνει και όταν το κάνει, το κάνει με προϊόντα χαμηλής αξίας που μπορεί να μην είναι καλής ποιότητας».

Η λεωφόρος Γούναρη, είναι όπως λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο πιο προβληματικός δρόμος. «Έχει πάρα πολλά κλειστά μαγαζιά, ένας δρόμος που άλλοτε έσφυζε από ζωή, πλέον έχει γίνει ένα τίποτα, είναι στο μηδέν. Προβλήματα βλέπουμε, όμως, ήδη και στην οδό Κορίνθου. Από την άλλη, η Ρήγα Φεραίου έχει γίνει ένας πεζοδρόμος εστίασης, παρότι οι αρχικές διαβεβαιώσεις ήταν ότι δεν θα γίνει έτσι και ότι οι άδειες θα είναι περιορισμένες, υπάρχει πρόβλημα και με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων».

Η κίνηση ενόψει της έναρξης των σχολείων  

Λίγες ημέρες έμειναν, για να ανοίξουν τα σχολεία και ίσως κάποιος να περίμενε ότι η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, θα είχε σίγα σιγά ξεκινήσει, όμως «ο κόσμος δεν έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία, το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό» λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος και προσθέτει: «Το θέμα είναι να προσέξουν και να βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις, που αξίζει να πω ότι είναι πιο φθηνές από τις πολυεθνικές. Οι πολυεθνικές έχουν ένα είδος, το οποίο το πουλάνε ως δόλωμα με χαμηλή τιμή και από ΄κει και μετά όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ παραπάνω. Στο σύνολο του καλαθιού για κάποιον που θα πάρει σχολικά, είναι πιο συμφέρον να τα αγοράσει από ένα τοπικό κατάστημα. Ποιοτικότερα και οικονομικότερα». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις