Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Daniel: Εικόνες αποκάλυψης από την Μαγνησία - Αυτοκίνητα που κατάπιε το ρέμα και διαλυμένοι δρόμοι

Κακοκαιρία Daniel: Εικόνες αποκάλυψης απ...

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε Βόλο και Σκιάθο

Εικόνες αποκάλυψης και βιβλικές καταστροφές αφήνει στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel που χτυπάει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νομό Μαγνησίας.

Στο οδικό δίκτυο του Πηλίου υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία Daniel, ενώ πολλά οχήματα έχουν παρασυρθεί από τους ορμητικούς χειμάρρους ακόμα και μέσα στη θάλασσα στο νομό Μαγνησίας.

Μεγάλες καταστροφές στο Πήλιο
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δρόμοι εξαφανίστηκαν ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων από διάφορα χωριά του Πηλίου.

Στον απεγκλωβισμό έξι ατόμων και μάλιστα σε μία δύσκολη επιχείρηση διάσωσης στο χωριό Αργαλιαστή Πηλίου προχώρησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγείας τους.

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος

Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στην περιοχή του Άνω Βόλου έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

 Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

«Ακόμα και αυτή την ώρα η βροχή συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό», λέει o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου Ανέστης Αλτίνης και συνεχίζοντας προσθέτει… «Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο από τη στιγμή που ξέσπασε η κακοκαιρία. Ανοίγουμε του δρόμους και ξανακλείνουν από τις κατολισθήσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας της Ζαγοράς, Δημήτρης Σπανός λέει  ότι δεν είναι εύκολο να φύγει κάποιος από το χωριό. «Είμαστε εγκλωβισμένοι. Οι ζημιές και οι κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο είναι πολλές».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις