Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η παιδική παράσταση «Το Θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας

Η παιδική παράσταση «Το Θαυμαστό ταξίδι ...

Στις 9 το βράδυ - Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Αδάμη

«Το Θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της Σέλμα Λάγκερλεφ, φιλοξενείται στις 9 το βράδυ την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημοτικό θερινό Θέατρο της Πάτρας της οδού Ρίτσου, από το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου.

Μέσα από αυτό ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, τραβάει παιχνιδιάρικα την κόκκινη κορδέλα ενός γιορτινού δώρου και παρουσιάζει στα παιδιά, σε δική του σκηνοθεσία και διασκευή, ένα έργο που έχει την υπογραφή της βραβευμένης με «Νόμπελ», Σέλμα Λάγκερλεφ. Πολλοί το θυμούνται και από την παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων που προβαλλόταν παλιότερα στην κρατική τηλεόραση.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, γράφει για τα παιδιά το έργο που χρησιμοποιήθηκε και ως αναγνωστικό βιβλίο στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα παραμύθι, γεμάτο ποίηση και ομορφιά, αγάπη γιο τη φύση, χιούμορ και συγκίνηση.

Ο σκανδαλιάρης, ατίθασος και άτακτος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες.

Σ' αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των πουλιών και των ζώων και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να το σέβεται. Παρέα με τη σοφή αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα, αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης.

Η παράσταση αφηγείται στα παιδιά ένα ωραίο οικολογικό παραμύθι, «μιλώντας» για το περιβάλλον και την προστασία του. Ο Δημήτρης Αδάμης παρουσιάζει στα παιδιά και στους ενήλικες, που γνώρισαν το έργο, σε μορφή κινουμένων σχεδίων, μια παράσταση σαν το αεράκι που φυσάει και μοσχοβολάει όπως τα δέντρα στα πυκνό καταπράσινα δάση. Η μουσική της παράστασης βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και Σκανδιναβούς συνθέτες όπως ο Gήeg, ο Slbelious και ο Gade.

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Αδάμης

ΣΚΗΝΙΚΑ: Χριστίνα Παπαδημητρίου

Marc Britz

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Δόμνα Ζαφειροπούλου

Μαγικές σβούρες

ΚΙΝΗΣΗ: Έλενα Γεροδήμου

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Γιώργος Κωνσταντινίδης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δημήτρης Αδάμης

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Εμμανουέλα Καμπίτση

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ιφιγένεια Κωφού

ΡΑΦΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ:

Ατελιέ Τσιούνη.

Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης): Ανθή Χριστοθανοπούλου, Άρης Καλαβρός, Γιώργος Γκιόκας Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Τάσος Ράπτης.

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : viva.gr

Γενική είσοδος: 12 ευρώ, κάτοχοι κάρτας ανεργίας 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης : 80 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture