Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού σβήνουν το χειμώνα

Σία Αναγνωστοπούλου: Οι πυρκαγιές του κα...

Τι είπε σε τηλεοπτική εκπομπή

Καλεσμένη στην εκπομπή “Kontra 24” βρέθηκε χθες Δευτέρα 4.9, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Για τις πυρκαγιές και ειδικότερα την καταστροφή που έχει συντελεστεί στον Έβρο, η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε: «Θα πω κάτι που λέει ο λαός και έχει πάρα πολύ δίκιο: Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού σβήνουν το χειμώνα. Πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη. Έχουμε δεδομένη την κλιματική κρίση, αυτή δεν είναι δικαιολογία αλλά πραγματικότητα. Πώς οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μείωσαν τις πυρκαγιές; Άρα εδώ κάτι δεν έχει γίνει. Και δεν έχει γίνει γιατί αυτή η κυβέρνηση, που ήταν και τα προηγούμενα 4 χρόνια κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την πρόληψη και την προστασία των δασών και βεβαίως των ανθρώπων, των περιουσιών τους αλλά και των ζώων. Φαινόταν ότι υπάρχει πρόβλημα και έπρεπε να υπάρξει μία σημαντική πρόληψη. Την προηγούμενη εβδομάδα, στη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών είδαμε από τον κ. Μητσοτάκη μόνο ένα πράγμα: την προσπάθεια να σώσει την δική του εικόνα. Και της κυβέρνησής του αλλά κατεξοχήν τη δική του. Δεν έχει γίνει τίποτα σε επίπεδο δασοπροστασίας. Οι δασικές υπηρεσίες είναι «ανοχύρωτη πόλη». Είχε κατατεθεί πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2019 για δημιουργία Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας. Υπήρχαν  τα εργαλεία. Έκανε ένα υπουργείο η προηγούμενη κυβέρνηση που δεν έχει καν οργανόγραμμα. Ψήφισε έναν νόμο ο οποίος είναι ανεφάρμοστος με δεδομένη την κλιματική κρίση και με δεδομένα τα δείγματα που έχουμε. Και τώρα λέει προσλήψεις πυροσβεστών. Ο κ. Κικίλιας θυμήθηκε ότι θέλει να κάνει πρόσληψη 500 πυροσβεστών τώρα, από εδώ και πέρα και ενώ τα κενά στις οργανικές θέσεις της Πυροσβεστικής είναι 3600. Άρα λοιπόν δεν έχουν γίνει στοιχειώδη πράγματα. 16 μέρες καίγεται ένας ολόκληρος νομός. Καίγεται ένα δάσος, το οποίο είναι το καλύτερο για τη ζωή των Βαλκανίων, της Ευρώπης  και βεβαίως της χώρας. Αυτές οι 16 μέρες δεν μας λένε τίποτα; Εδώ μέμφονται το εθνικό αστεροσκοπείο, ότι κάνει λάθος και κάνει προπαγάνδα».

 

-Για τις ακυρώσεις χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο «Μεταξά»:

«Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει για έναν καρκινοπαθή που είναι σε φάση χημειοθεραπειών, να αδυνατεί να κάνει τις χημειοθεραπείες του. Είναι ντροπή για ένα κράτος αυτό. Είναι βαθιά ανθρώπινο αλλά και πολιτικό το θέμα. Πολιτικό με την έννοια ότι όταν το ΕΣΥ υπονομεύεται διαρκώς επί 5 χρόνια, θα φτάσουμε και σε αυτό που είναι το αποκορύφωμα. Όταν δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, μπορεί να φτάσουμε και στα όρια της απανθρωπιάς. Είναι απανθρωπιά ένας χημειοθεραπευόμενος να μην μπορεί να κάνει τη χημειοθεραπεία του. Γιατί είναι μία ψυχολογική και σωματική κόπωση πάρα πολύ μεγάλη. Άρα λοιπόν, το ΕΣΥ είναι θέμα ανθρωπιάς πάνω από όλα. Γι΄ αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη αξία. Είναι το στοιχείο του πολιτισμού ενός κράτους. Εάν δεν έχουμε αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία, αν δεν αλλάξουν τα σχέδια αυτής της κυβέρνησης, ομολογημένα και μη, ρητά ή άρρητα, τα οποία βλέπουμε να οδηγούν σε υπονόμευση και καταβαράθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα έχουμε τέτοια απάνθρωπα φαινόμενα. Έστω και αν μιλάμε για μία ή έναν ασθενή, είναι τεράστιο πρόβλημα».

 

-Για τις εξελίξεις με το κόμμα των Σπαρτιατών:

«Φωνάζαμε με όλους τους τρόπους, ότι δεν ήταν λύση η νομοθετική παρέμβαση που είχε κάνει η ΝΔ. Η  κυβέρνηση καθυστέρησε παρά πολύ. Κάναμε πρωταγωνιστή της πολιτικής συζήτησης τον Κασιδιάρη . Αφέθηκαν πορτοπαράθυρα ανοιχτά που τα εκμεταλλεύτηκε ο Κασιδιάρης. Τώρα ζητάμε άλλη νομοθετική παρέμβαση με την οποία να κλείνουν αυτά τα παράθυρα που τα βλέπαμε και μπορούσαμε να προβλέψουμε. Να μην συμμετέχει κανένας που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Εμείς καταθέσαμε πρόταση νόμου για τον αποκλεισμό των καταδικασμένων νεοναζί από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Κασιδιάρης έκανε προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή επί δύο χρόνια. Κανένας δεν ενδιαφερόταν από την κυβέρνηση για έναν καταδικασμένο πρωτόδικα εγκληματία πώς έχει τα μέσα για να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Η νομοθετική παρέμβαση δεν ήταν ικανή να τον σταματήσει. Και έχουμε το φαινόμενο μέσα στη Βουλή τώρα, να έχουμε ένα τέτοιο κόμμα , τους Σπαρτιάτες, το οποίο έχει τοποθετηθεί στην αριστερή πτέρυγα της Βουλής . Δεν έχει γίνει καμία μετατόπιση. Αυτό σημειολογικά και συμβολικά αλλά και στην πράξη σημαίνει ότι είναι ένα από τα πολλά κόμματα που βρίσκεται μέσα στη Βουλή. Γιατί η χωροταξία είναι ιστορικά καταγεγραμμένη τι σημαίνει για το κάθε κόμμα. Ο κ. Τασούλας έχει τεράστια ευθύνη γι΄ αυτό το πράγμα. Αυτό δίνει το σήμα, πως είναι ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα. Θεωρώ ότι πρέπει όλα τα προοδευτικά κόμματα αυτής της Βουλής πρέπει να απαιτήσουν να φύγουν οι Σπαρτιάτες και η Νίκη από αυτή την πτέρυγα της Βουλής. Είναι ντροπιαστικό. Και βεβαίως όσον αφορά το Δήμο της Αθήνας, ο κ. Κασιδιάρης πρέπει να αποκλειστεί ρητά και κατηγορηματικά, πριν από τις εκλογές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις