Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σερέτης: Θα επιστρέψει το καλοκαίρι; Μετά τα πρωτοβρόχια τι;

Σερέτης: Θα επιστρέψει το καλοκαίρι; Μετ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

 Τριήμερη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι η κακοκαιρία  που από τις πρώτες πρωινές ώρες «χτυπάει» τη χώρα, ενώ στη συνέχεια χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί άνεμοι.

«Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή των Βαλκανίων κινείται νότια-νοτιοανατολικά μεταβάλλοντας σημαντικά τον καιρό στην χώρα, φέρνοντάς μας τα πρωτοβρόχια. Η πορεία του χαμηλού και η αποκοπή του στην περιοχή του νοτίου Ιονίου τα ερχόμενα 24ωρα, θα έχει ως αποτέλεσμα τα πιο έντονα φαινόμενα να απασχολήσουν τα κεντρο-ανατολικά ηπειρωτικά (ν. Χαλκιδική - Θεσσαλία - β. Εύβοια - Φωκίδα - Φθιώτιδα - Βοιωτία), αφού ευνοείται η επικράτηση ανατολικών-νοτιοανατολικών ανέμων σε μεγάλο εύρος της τροπόσφαιρας, οι οποίοι περνώντας πάνω από το Αιγαίο τροφοδοτούν τα νέφη σε αυτές τις περιοχές με πολύ μεγάλα ποσά υγρασίας. Εκεί αναμένονται μάλιστα αρκετά μεγάλα ύψη βροχής» αναφέρει σε πρόγνωσή του για τις επόμενες ημέρες στο thebest.gr o γεωλόγος – προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

Σχετικά με τον καιρό στην Δυτική Ελλάδα, ξεκαθαρίζει: «Προς αποφυγήν παρεξήγησης και η δυτική Ελλάδα θα δεχθεί φαινόμενα αλλά σε λελογισμένα πλαίσια. Τα πιο αξιόλογα αναμένεται να εκδηλωθούν σε δυτική Ηλεία - ν.Αιτ/νια - Ζάκυνθο και Μεσσηνία. Η θερμοκρασία παράλληλα θα σημειώσει πτώση σε κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες στην Αχαΐα:

Αναμένονται κατά περιόδους βροχοπτώσεις το διάστημα Δευτέρα-Τετάρτη. Πιο πολλές φαίνεται να είναι το απόγευμα και κυρίως το αποψινό βράδυ.

Ιδιαίτερη προσοχή στους πολύ ισχυρούς ανατολικούς ανέμους οι οποίοι από το  βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το Σάββατο θα πνέουν στην περιοχή του Ρίου και στον Πατραϊκό κόλπο στα 6-7, πιθανόν πρόσκαιρα στα 8bf.

Δεν αναμένονται βροχοπτώσεις από την Πέμπτη μέχρι και τις 11-12 Σεπτεμβρίου.

Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα βρεθεί στα επίπεδα των 26-27°C μέχρι και την Τετάρτη και κατόπιν θα σταθεροποιηθεί κοντά στους 29-30°C σε καθημερινή βάση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις