Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Δεκάδες Αιγιωτών (και όχι μόνο) απόλαυσαν την όπερα «Ορφέας και Ευρυδίκη»

Δεκάδες Αιγιωτών (και όχι μόνο) απόλαυσα...

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Ο Πολιτισμός, ως πυλώνας ανάπτυξης, εμπεριέχει εξωστρέφεια, επικοινωνία και συνεργασία»

Μια εξαιρετική εκδήλωση, την όπερα της ελληνικής Μυθολογίας «Ορφέας και Ευρυδίκη», που συνδιοργάνωσαν η ΔΗΚΕΠΑ και το «Ελληνικόν Ειδύλλιον – Κήπος των Μουσών», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Δευτέρας στο παλιό λιμάνι Αιγίου (Φάρος) δεκάδες Αιγιωτών και όχι μόνο.

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες όπερες της ελληνικής μυθολογίας, η οποία ερμηνεύτηκε από 40 εξαιρετικούς τραγουδιστές από διάφορες χώρες, με τη συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων και πιάνου, υπό τη διεύθυνση του Richard Sigmund, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Amaté» από τη Βόρεια Ιταλία, που φιλοξενούνται από τις 14 Αυγούστου στο «Ελληνικόν Ειδύλλιον – Κήπος των Μουσών» στα Σελιανίτικα.

Το «παρών» στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τα εξής: «Το καλοκαίρι φθάνει προς το τέλος του, αλλά η πολιτιστική δραστηριότητα στο δήμο μας συνεχίζεται αμείωτη. Ο Πολιτισμός, ως τέταρτος πυλώνας ανάπτυξης, μαζί με την κοινωνική, την οικονομική και περιβαλλοντική πλευρά της, δεν θα μπορούσε να μην εμπεριέχει εξωστρέφεια, επικοινωνία, συνεργασίες και ανταλλαγές, όχι μόνο για την ψυχαγωγία των συμπολιτών μας και την τόνωση της οικονομίας του τόπου μας, αλλά και την αναγνώριση της δουλειάς των δημιουργικών ανθρώπων του Πολιτισμού, που με πολύ μεράκι, παράλληλα συνήθως με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, μας εντυπωσιάζουν με τις πολύ άρτιες παραγωγές, μουσικές και θεατρικές, που μας παρουσιάζουν. Παρακολουθούμε απόψε μια από τις πιο όμορφες όπερες της ελληνικής Μυθολογίας από 40 θαυμάσιους τραγουδιστές, συνοδεία εγχόρδων από διάφορες χώρες. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους. Σας εύχομαι να την απολαύσετε».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture