Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θάνατος Πριγκόζιν: Από το κομμένο του δάχτυλο αναγνωρίστηκε το πτώμα του επικεφαλής της Wagner

Θάνατος Πριγκόζιν: Από το κομμένο του δά...

Η αναγνώριση

Το πτώμα του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναγνωρίστηκε από ένα δάχτυλο που έλειπε εν μέρει από το χέρι, αφού ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αεροπλάνου που συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας, όπως υποστηρίχθηκε χθες το βράδυ, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι για το δυστύχημα ευθύνεται «βόμβα» στο αεροπλάνο.

Ο Πριγκόζιν υπέστη τον τραυματισμό στο αριστερό του χέρι ενώ εξέτιε την ποινή του σε σωφρονιστική αποικία, ανέφερε ρωσικό κανάλι στο Telegram. Πρόσθεσε ότι ένας ανώτερος διοικητής της Wagner αναγνώρισε το πτώμα από τον τραυματισμό, καθώς και ότι αναγνώρισε τον υπαρχηγό του Ντμίτρι Ούτκιν από τα τατουάζ του.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ανέφερε επίσης ότι ένας ανώτερος διοικητής της Wagner αναγνώρισε το πτώμα από τον τραυματισμό, καθώς και ότι αναγνώρισε τον υπαρχηγό του Ντμίτρι Ούτκιν από τα τατουάζ του.

Έρχεται καθώς μια προκαταρκτική αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαπίστωσε ότι η συντριβή προκλήθηκε από σκόπιμη έκρηξη, αλλά το Πεντάγωνο λέει ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να παραπέμπουν σε πύραυλο άμυνας εδάφους-αέρος.

Ο ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες ή στοιχεία καθώς έκανε τις παρατηρήσεις του σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου.

Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Πριγκόζιν ήταν «πολύ πιθανόν» στόχος, υποδεικνύοντας μια βόμβα κρυμμένη στο αεροσκάφος ή σκόπιμο σαμποτάζ του αεροσκάφους, αν και ο Ράιντερ αρνήθηκε να σχολιάσει αν το περιστατικό ήταν σχέδιο δολοφονίας.

 Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο Πριγκόζιν και αρκετοί από τους υπολοχαγούς του σκοτώθηκαν και αν αυτό έγινε για να εκδικηθεί μια ανταρσία που αμφισβήτησε την εξουσία του προέδρου Πούτιν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις