Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Αιγιαλείας: Άναψε φωτιές η ατάκα "Πήγαινε να μαζέψεις κανένα σκυλάκι" - Οι αντιδράσεις των φιλόζωων

Δήμος Αιγιαλείας: Άναψε φωτιές η ατάκα &...

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια»

Αντιδράσεις πολλών φιλόζωων και οργανώσεων προκάλεσε το ρεπορτάζ του thebest.gr για το επεισόδιο που προέκυψε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αιγιάλειας ο οποίος, τα τελευταία χρόνια αποδεδειγμένα πρωτοπορεί σε ζητήματα που σχετίζονται με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Στη διάρκεια συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές του Αυγούστου, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δήμου Αιγιάλειας κ. Μαρινόπουλος, απευθύνθηκε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο στον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Γιώργο Φραγκονικολόπουλο με την απαξιωτική φράση "Πήγαινε να μαζέψεις κανένα σκυλάκι"...

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» σε ανακοίνωσή του μετά την δημοσιοποίηση του θέματος ανέφερε: «Mε μεγάλη χαρά καλοσωρίζουμε την ευαισθησία υποψηφίων του συνδυασμού τ κ. Σπηλιώπουλου όπως εκφράστηκε μέσω του κ. Νίκου Παπαδόπουλου, έστω κι αν αυτή εκδηλώνεται λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές (όπως συνήθως γίνεται άλλωστε), χωρίς καμία νομική ή πρακτική γνώση των θεμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ωστόσο. Θα θέλαμε λοιπόν να σας πληροφορήσουμε, αρχικά όσον αναφορά το καταφύγιο, ιδρύθηκε το 2007, με τις τότε προδιαγραφές του νόμου από τον τότε Δήμαρχο Ακράτας και δωρεές φιλόζωων, καθώς λόγω κάποιων εκδηλώσεων ήθελαν να κλείσουν κάπου τα αδέσποτα.

Παίρνοντας μεν προέγκριση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία όμως ποτέ την τελική άδεια. Ως εκ τούτου, λειτουργούσε από τότε ως το 2019, οπότε και χαρακτηρίστηκε παράνομο κι έκλεισε, με τις φιλότιμες προσπάθειες του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας και οικονομικές όσο και προσωπικές υπερβάσεις των εθελοντών του, καθώς δυστυχώς δεν μπορούσε ν χρηματοδοτηθεί νόμιμα, παρόλο που κάλυπτε πολλές και δύσκολες ανάγκες του Δήμου μας. Από το 2007 που πήρε την προέγκριση, καμία Δημοτική Αρχή, παρ'όλες τις ενοχλήσεις μας, δεν έλαβε καμία δράση για να το νομιμοποιήσει, εκτός της τελευταίας Δημοτικής Αρχής, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φραγκονικολόπουλο.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Παπαδόπουλο και την παράταξη Αιγιάλεια Προορισμός, καθότι αναφέρεται σε αυτήν, να μας πουν πρώτον που ήταν όλα αυτά τα χρόνια όλοι αυτοί που λυπούνται για την κατάσταση του εν λόγω καταφυγίου και των 4.000 -μπορεί και παραπάνω- αδέσποτων σε όλη την Αιγιάλεια, ποιες ενέργειες έχουν κάνει για να βοηθήσουν στη βελτίωση οποιονδήποτε συνθηκών - ελπίζουμε να μη μας πουν ότι δεν είναι Δημοτική Αρχή, διότι εκτός του ότι οι περισσότεροι ανακυκλώνονται στους διάφορους συνδυασμούς που κατά καιρούς έχουν επιτελέσει δημοτικές αρχές, αν πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα μπορείς να συνεισφέρεις και χωρίς να είσαι δημοτική αρχή. Ας μας πουν επίσης πως γίνεται ξαφνικά όλοι να έχουν ευαισθησία για τα αδέσποτα, όταν τα τελευταία 4 χρόνια η αντιπολίτευση έκοβε από τον προϋπολογισμό του Δήμου ποσά που αφορούσαν τα αδέσποτα, θεωρόντως ότι δεν είναι και τόσο σοβαρό το θέμα.

Οι δε προηγούμενες δημοτικές αρχές επιχορηγούσαν όλους τους Συλλόγους του Δήμου πλην του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας, παρόλο που όλοι όφειλαν να γνωρίζουν ότι μέχρι και τώρα ο Φιλοζωικός χρηματοδοτεί τα ορθοπεδικά περιστατικά , τις νοσηλείες, όλες τις σοβαρές επεμβάσεις, τα εμβόλια και γενικότερα τα πάντα εκτός των στειρώσεων για τις οποίες βάζει πρόγραμμα ο Δήμος. Επίσης, που ήταν όλοι αυτοί μέχρι τώρα στις συνεχείς εκκλήσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας για οποιαδήποτε βοήθεια στη διαχείριση των αδέσποτων. Όσον αφορά τη σύμπραξη του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας με την παρούσα Δημοτική Αρχή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πάντα ο Φιλοζωικός συμπράττει και θα συμπράττει με οποιαδήποτε δημοτική αρχή θα δείξει έμπρακτα ότι θέλει να κάνει σοβαρή προσπάθεια στη Διαχείριση των Αδέσποτων, όπως έγινε τα τελευταία 4 χρόνια με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φραγκονικολόπουλο, και τον ευχαριστούμε για αυτό, διότι πολλές φορές έκανε υπερβάσεις λόγω της φιλοζωίας του κι όχι γιατί ήταν η δουλειά του όπως λένε μερικοί.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν όλους τους υποψηφίους των συνδυασμών και ιδιαίτερα του συνδυασμού Αιγιάλεια Προορισμός πριν κάνουν τέτοιες δηλώσεις, όπως του κ. Παπαδόπουλου, να είναι γνώστες του νόμου 4830/21 ώστε να μην παραπλανούν τους δημότες που θα τους ψηφίσουν. Αν πραγματικά θέλετε να μειωθεί ο τεράστιος αριθμός των αδεσπότων υπάρχει λύση. Βοηθήστε να εφαρμοστεί το άρθρο του 4830/21 περί υποχρεωτικής στείρωσης όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαικές χώρες αντί να ψάχνετε για καταφύγια, προγράμματα που στοιχίζουν εκατομμύρια στους δήμους, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους δημότες και χωρίς καμία μέριμνα για την ευζωια των ζώων. Ανταπαντώντας από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος σε ανακοινωση της παραταξής του επισημαίνει: «Η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» και εγώ προσωπικά ως Υπεύθυνος Τύπου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το καλωσόρισμά σας, έστω κι αν συνοδεύεται από άστοχα συμπεράσματα για εμάς. Μας στενοχωρεί το γεγονός ότι υποβαθμίζετε την γνωστική μας επάρκεια απέναντι στους νόμους (4830/21) δύο φορές μάλιστα μέσα στο Δελτίο Τύπου σας και πιστεύουμε ότι από λάθος ή παράλειψη – ελπίζουμε όχι σκόπιμη – έχετε αμελήσει να αναφερθείτε στα άρθρα 28 και 29 του νόμου στα οποία στηρίζεται εξ άλλου και η αναφορά μας στην κατάσταση του υπάρχοντος καταφυγίου.

Προς διευκόλυνση: https://www.e-nomothesia.gr/kat-zoa-suntrophias-prostasia-zoon/nomos-4830-2021-phek-169a-18-9-2021.html

Ο νόμος δεν αναφέρεται μόνο στην στείρωση αλλά και στο καθεστώς φροντίδας των ζώων αυτών. Είπαμε, είναι ψυχές κι όχι αδρανή υλικά. Θα επιθυμούσαμε να διαβάσετε με προσοχή τον νόμο, γιατί όπως αναφέραμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ο στόχος μας σαν νέα παράταξη είναι να τον εφαρμόσουμε όχι μόνο με απρόσωπη θεσμική εφαρμογή, αλλά με ευαισθησία και φροντίδα και με την συνεργασία σας, την οποία θεωρούμε ως τώρα αξιέπαινη. Καλώς κάνετε και αναφέρεστε στην δραστηριότητα όλων των δημοτικών παρατάξεων οι οποίες έχουν εμπλακεί τόσα χρόνια ανακυκλώνοντας μία ελλιπή και απαράδεκτη κατάσταση ως προς την αντιμετώπιση και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, είτε με την απουσία τους, είτε με την απαράδεκτη παρεμπόδιση αναγκαίων χρηματοδοτήσεων μέσα από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σας θυμίσουμε ότι εκκρεμούν περί τις 80 μηνύσεις πολιτών για τις παραπάνω αδιαφορίες.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί ρωτάτε την παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» να σας απαντήσει για όλα αυτά που αστόχως, χωρίς πρόγραμμα, όραμα ή ενσυναίσθηση έχουν δημιουργήσει οι παρατάξεις που ενεργά έχουν εμπλακεί σε αυτό το αδιέξοδο. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι έμμεσα θέλετε να εκμαιεύσετε τις προθέσεις μας και αυτό μας τιμά, αφού δεν γνωρίζετε ακόμα το αναλυτικό μας πρόγραμμα. Η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» έχει στόχο να αξιοποιήσει την υψηλή χρηματοδότηση που αναλογεί στον Δήμο Αιγιαλείας υλοποιώντας όλες τις προβλέψεις του νόμου 4830/21 κατά γράμμα, δίνοντας την ευκαιρία στα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας σε μια φροντίδα που τους αξίζει και τους αναλογεί.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την συνεργασία σας, την εμπειρία σας και την υπεύθυνη στάση που έχετε κρατήσει μέχρι σήμερα. Τέλος, μακριά από εμάς η παραπλάνηση του δημότη. Δεν αποτελεί μέρος της συνείδησής μας, ούτε στόχο του προγράμματός μας.

Σας ευχαριστώ πολύ Εκ μέρους της παράταξης ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Νίκος Παπαδόπουλος Υπεύθυνος τύπου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις