Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλήθος πιστών και από την Πάτρα στην πανήγυρη του μοναστηριού της Μεταμόρφωσης στη Σκάλα Ναυπάκτου

Πλήθος πιστών και από την Πάτρα στην παν...

Με βυζαντινή πανηγυρική μεγαλοπρέπεια επιτελέστηκαν και φέτος οι ιερές ακολουθίες στο μοναστήρι στις 5 και 6 Αυγούστου, στη γιορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Ιησού Χριστού

Πολλοί πιστοί και φίλοι του μοναστηριού της Μεταμόρφωσης στη Σκάλα Ναυπάκτου που έφτασαν σε αριθμό τους 2500, συμμετείχαν στη φετινή θρησκευτική πανήγυρη του, το περασμένο σαββατοκύριακο 5 και 6 Αυγούστου 2023. Μάλιστα όπως μάθαμε, πήγαν και πολλοί Πατρινοί επισκέπτες για να προσκυνήσουν.

Το Σάββατο 5/8 στον εσπερινό και ανήμερα την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, από νωρίς ανέβαιναν στο μαγευτικό λόφο του μοναστηριού πλήθος οι φίλοι και οι πιστοί κάθε ηλικίας, για να γιορτάσουν και να πανηγυρίσουν μαζί με την Αδελφότητα των μοναχών στη μεγάλη γιορτή του μοναστηριού. Το αδιαχώρητο έγινε και στον εσωτερικό κήπο που τελούνταν οι ιερές ακολουθίες, αλλά και στα γύρω μέρη όπου γέμισαν οι δρόμοι από τα αυτοκίνητα.

Με βυζαντινή πανηγυρική μεγαλοπρέπεια επιτελέστηκαν και φέτος οι ιερές ακολουθίες στο μοναστήρι στις 5 και 6 Αυγούστου, στη γιορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Χριστού, με την χοροστασία του Γέροντα και Ιδρυτή του Κοινοβίου, Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα, με τη συνοδεία των Μοναχών και των Δοκίμων, αλλά και με τη συμμετοχή του μεγάλου πλήθους των πιστών κάθε ηλικίας που κατέκλυσαν τους χώρους του μοναστηριού, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

H 46η Ιερά πανήγυρη επισφραγίστηκε με την κοινή πανηγυρική επίσημη τράπεζα που παρέθεσε η αδελφότητα του μοναστηριού σύμφωνα με την μοναστηριακή παράδοση, σε περισσότερους από 140 προσκεκλημένους, όπου παρατέθηκε το ψάρι, ως επίσημο φαγητό στην εορτή του Σωτήρος.

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό χώρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πάνω από τη Ναύπακτο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο: Ναύπακτος 2030. Στο συνέδριο θα παραβρεθούν 60 ομιλητές ενώ τελεί υπό την αιγίδα  του Παντείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.nafpaktos2030.org

Για να γνωρίσετε τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα λειτουργιών και επισκέψεων της Ι. Μονής Μεταμόρφωσής του Σωτήρος στην Ναύπακτο επισκεφθείτε το www.imms.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Το μοναστήρι θεμελιώθηκε το 1977 στην εποχή του μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου Δαμασκηνού Κοτζιά, από τον ιδρυτή Γέροντα Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα, και σήμερα συνεχίζει ασταμάτητα το μοναστικό και ιεραποστολικό του έργο, πλαισιωμένο με ένα πλήθος εθελοντών και εθελοντριών από την ευρύτερη περιοχή και πλησιάζει στα 50 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην ευρύτερη και τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις