Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος παρέστη στον Μεθέορτο Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Αιμιλιανού

Πάτρα: Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθο...

Την Τρίτη 8/8/2023 το απόγευμα - Το πρωί της Τρίτης στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών που βρίσκεται κοντά στο κτίριο του πρώην ΤΕΙ νυν Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης αναφέρθηκε στους αγώνες του Αγίου Αιμιλιανού Επισκόπου Κυζίκου κατά την δύσκολη περίοδο της Εικονομαχίας. Ο Άγιος υπερασπίστηκε την τιμητική προσκύνηση των αγίων εικόνων, μιλούσε με θέρμη στους πιστούς και τους ενίσχυε να υπομένουν καρτερικά τους διωγμούς των ασεβών εικονομάχων. Ως γνήσιος Αρχιερεύς και ομολογητής της ορθής πίστης, υπέμεινε καρτερικά κακοπάθειες και θλίψεις για την αγάπη του Χριστού και εκοιμήθη εξόριστος.

Ο κ. Χρύσανθος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το αγωνιστικό φρόνημα του Αγίου Αιμιλιανού και να καταστούν υπερασπιστές της Αγίας Ορθοδόξου Πίστεως.

Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα και πάμπολλα.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος παρέστη και χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών το πρωί της Τρίτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις