Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η παράσταση "Οιδίπους επί Κολωνώ" με τον Δ. Καταλειφό που καταχειροκροτήθηκε στην Επίδαυρο, θα έρθει και στην Πάτρα

Η παράσταση "Οιδίπους επί Κολωνώ&qu...

Την Τρίτη 12/9/2023 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της οδού Ρίτσου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου

Η μαγεία επέστρεψε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Με αυτά τα κολακευτικά σχόλια αναφέρθηκε ο Αθηναϊκός Τύπος στην παράσταση αρχαίου δράματος «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή με τον Δημήτρη Καταλειφό στον κεντρικό ρόλο, ο οποίος και έπαιξε για 1η φορά στην Επίδαυρο και καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 17.000 θεατές την περασμένη Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023.

Η παράσταση στην οποία το κοινό επιφύλαξε όπως διαβάσαμε, ένα ζεστό, παρατεταμένο χειροκρότημα με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη, αναμένεται με το καλό να έρθει και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21.00 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της οδού Ρίτσου πλάι στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Μάλιστα μετά τα εξαιρετικά σχόλια που έχει αποκομίσει η παράσταση μετά την παρουσίαση της στο θέατρο Φρύνιχος των Δελφών στις 27/7 και κυρίως μετά την Επίδαυρο, το Πατρινό θεατρόφιλο κοινό την αναμένει με μεγάλο, ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Όπως γράφτηκε στο σάιτ της lifo, η ερμηνεία του σπουδαίου ηθοποιού Δημήτρη Καταλειφού θεωρείται ήδη ιστορική, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες κοινού και κριτικών που από καιρό ανέμεναν μία ανεπανάληπτη ερμηνεία από τον εγνωσμένη αξίας ηθοποιό, που θα έσβηνε τα παράπονα, τις γκρίνιες, ακόμα και τις χολερικές κριτικές που έχει «τραβήξει» φέτος η προσέγγιση αρκετών δημιουργών στην Επίδαυρο.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Γιώργου Σκεύα.

Τον ικανότατο πρωταγωνιστικό θίασο της παράστασης συγκροτούν εκτός του Δημήτρη Καταλειφού, οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης, Νίκος Νίκας, Γιώργος Φριντζήλας, Νίκος Δερτιλής, Γιώργος Μπούτσικας, Πάνος Αποστολόπουλος, Αντώνης Αντωνιάδης, Πάρι Παρασκευάδης.

Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ» αναμένεται να παιχθεί και για μία και μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο, στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 με την προπώληση να έχει ήδη ανοίξει.

Πρόκειται για μια παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου.

*Την παράσταση στην Επίδαυρο παρακολούθησε και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture