Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από τις 8 Ιουλίου 2021 στα θερινά το ντοκιμαντέρ "Νίκος Καρούζος: ο δρόμος για το έαρ" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Από τις 8 Ιουλίου 2021 στα θερινά το ντο...

Η ταινία του Γιάννη Καρπούζη έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2020 όπου και απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη

Aπό την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, στον θερινό κινηματογράφο "Στέλλα" της Αθήνας θα αρχίσει να προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Νίκος Καρούζος: ο δρόμος για το έαρ» του Γιάννη Καρπούζη, με τον εκλεκτό ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό, αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ για έναν ξεχωριστό, αντισυμβατικό ποιητή, το Νίκο Καρούζο, που αν και επί χρόνια έζησε παραγκωνισμένος, το έργο του παραμένει επιδραστικό και η απήχηση του στις επόμενες γενιές μεγαλώνει διαρκώς. Αριστερός και χριστιανός, ερημίτης και αλκοολικός, ο «καταραμένος» ποιητής Νίκος Καρούζος κυνηγήθηκε από την παρακρατική – φασιστική οργάνωση Χ κι έζησε για χρόνια εξόριστος, αλλά μετουσίωσε απαράμιλλα τις εμπειρίες του στο χαρτί.

Η ταινία του Γιάννη Καρπούζη έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2020  όπου και απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Παραγωγή: Empty Square, ΕΚΚ, ΕΡΤ

Διανομή: Weird Wave.

Σύνοψη:

Ένας επίμονος ερευνητής εξετάζει την ταραχώδη ζωή και το ανεξερεύνητο έργο του μοντερνιστή ποιητή Νίκου Καρούζου. Καταδύεται έτσι σε ένα πλήθος αρχείων, ταινιών γυρισμένων σε φιλμ σούπερ 8 και ιστορικών γεγονότων, περνάει από τη συννεφιασμένη Αθήνα, το Ναύπλιο, την Κρονστάνδη και τη Στοκχόλμη, για να καταλήξει στο «έαρ», στην «άνοιξη» της ιστορίας που δεν έχει έρθει ακόμη.

Συμμετέχουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Γιώργος Ξένος, Σάββας Μιχαήλ, Κωστής Παπακόγκος, Τίτος Πατρίκιος, Πότα Κακαβά, Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Ευριπίδης Γαραντούδης, Θεόδωρος Ρακόπουλος, Γιάννης Δάλλας, Αλέξιος Σαββίδης, Μαίρη Μεϊμαράκη, Τάσος Γουδέλης, Θάνος Σταθόπουλος, Αντώνης Φωστιέρης, Απόστολος Γιαγιάννος, Μανόλης Πρατικάκης, Αριστείδης Βετούλης, Irene Larsson, Σταύρος Στρατηγάκος, Εύα Μπέη, Θάνος Κωνσταντινίδης.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καρπούζης

Σενάριο: Ανδρέας Βακαλιός, Ηλίας Λιατσόπουλος

Πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Καταλειφός

Μουσική: Γιάννης Χαρούλης, Κλέων Αντωνίου, Λευτέρης Ανδριώτης

Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαφωτίου

Έρευνα: Ηλίας Λιατσόπουλος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Καρπούζης, Γιάννης Κανάκης

Μεταφράσεις: Κωνσταντίνος Κουτσικουρής

Ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Φυλακτίδης

Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης

Επεξεργασία χρώματος: Γρηγόρης Αρβανίτης / Authorwave

Post: Authorwave

Εκτέλεση Παραγωγής: Jacob Moe, Λίνα Σαμοίλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture