Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πήλιο: Στο στενό περιβάλλον της 59χρονης επικεντρώνονται οι έρευνες - Τα ερωτηματικά γύρω από την ανθρωποκτονία

Πήλιο: Στο στενό περιβάλλον της 59χρονης...

Οι αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι αρχής γενομένης από το όπλο του εγκλήματος.

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 59χρονης Γερμανίδας στη Μηλίνα, του Πηλίου, με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι, αρχής γενομένης από το όπλο του εγκλήματος.

Ο θάνατος της γυναίκας είχε δηλωθεί αιφνίδιος στις 24 Ιουλίου, δηλαδή πριν από 11 ημέρες, όταν ο σύζυγός της τη βρήκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού, ωστόσο σύμφωνα με την νεκροψία- νεκροτομή οφείλεται τελικά σε ανθρωποκτονία, καθώς η τουρίστρια δέχτηκε πισώπλατα σφαίρα.

H Eισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα. Εντύπωση πάντως προκαλεί πως η γυναίκα ήταν νεκρή 4-5 ώρες προτού ο σύζυγός της δηλώσει τον θάνατό της.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου ξεκίνησαν από την αστυνομία έρευνες, που είναι επικεντρωμένες στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος. Οι αστυνομικές αρχές «χτενίζουν» όλο το Νότιο Πήλιο, δίχως μέχρι αργά χθες το απόγευμα να βρεθεί το όπλο.

Σύμφωνα με τη διαπίστωση της ιατροδικαστού, Χρυσαυγής Κούση, ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από σφαίρα στην πλάτη, με όπλο διαμετρήματος 22mm.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι εξονυχιστικές σε σπίτια, ακόμα και σε βάρκες, ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί κάτι, ενώ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι φτωχό, αναφέρει ο Ταχυδρόμος.

Για κατάθεση ο σύζυγος και η κόρη της 59χρονης
 

Στην αστυνομία κλήθηκαν εσπευσμένα δύο φορές τόσο ο σύζυγος όσο και η μία από τις δύο κόρες άτυχης γυναίκας για να δώσουν κατάθεση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι εις βάρος του συζύγου.

Σημειώνεται πως η 59χρονη φέρεται να δέχθηκε τη σφαίρα από απόσταση 25 μέτρων. Αυτό είναι ένα στοιχείο που σύμφωνα με την ιατροδικαστή ενδεχομένως να σημαίνει ότι η άτυχη γυναίκα σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη εκτίμηση ως σενάριο, δεν φαίνεται να την υιοθετούν οι Αρχές που «ξεψαχνίζουν» τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Η βολίδα από το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης παρέμεινε στο σώμα της άτυχης γυναίκας. Η 59χρονη φορούσε μαγιό, από πάνω πόδια μαγειρέματος και παντόφλες, ενώ το άψυχο σώμα της βρέθηκε στο τσιμέντο του αύλειου χώρου.

Ερωτηματικά για τον χειρισμό της υπόθεσης 
 

Εγείροντας πάντως πολλά ερωτηματικά για τον όλο χειρισμό της υπόθεσης εκ μέρους των Αρχών, καθώς επί 11 ολόκληρες μέρες και δίχως να έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα ο θάνατος της 59χρονης είχε καταγραφεί ως αιφνίδιος, μολονότι ακόμη και το φόρεμα που φορούσε το θύμα «μαρτυρούσε» ότι δέχτηκε σφαίρα.

Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν από τον Ταχυδρόμο γιατί το θανατηφόρο τραύμα δεν εντοπίστηκε εξ αρχής, εξηγούσαν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα βλήματα των 22 χιλιοστών είναι αρκετά διατρητικά, όμως δεν αφήνουν μεγάλη οπή στο σημείο διείσδυσης, ούτε προκαλούν μεγάλη αιμορραγία.

Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του ο σύζυγος
 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος της 59χρονης που κατέθεσε δύο φορές στις Αρχές, ανέφερε ότι ο ίδιος βρισκόταν στο σπίτι με έναν τεχνικό προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες στο εσωτερικό του.

Όταν αυτές ολοκληρώθηκαν, ο τεχνικός αποχώρησε, με τον ίδιο να ξαπλώνει για να κοιμηθεί. Όπως ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του, όταν ξύπνησε βρήκε τη σύζυγό του νεκρή στην αυλή του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το σώμα της άτυχης γυναίκες βρέθηκε σε ανηφορικό σημείο μπροστά από την καγκελόπορτα του σπιτιού του ζευγαριού, με τις Αρχές να πιθανολογούν ότι η 59χρονη κατευθυνόταν από την καγκελόπορτα προς το σπίτι και εκεί δέχτηκε τη σφαίρα.

Στο σπίτι (είναι το δεύτερο σπίτι που διατηρεί το ζευγάρι στη Μηλίνα) δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης, με την έρευνα των Αρχών, η οποία εστιάζει στο σενάριο της δολοφονίας, να επικεντρώνεται στο εξωτερικό σημείο του σπιτιού που βρέθηκε νεκρή η 58χρονη, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Εκτός από τον σύζυγό της και τη μία κόρη, εξετάζονται επίσης και γείτονες. Απαντήσεις επίσης αναμένεται να δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στα οποία έχει σταλεί η σφαίρα και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας

Όπως ανέφερε στο τοπικό μέσο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μηλίνας, Κωνσταντίνος Γκουτζίνης, η γυναίκα με τον σύζυγό της ζούσαν τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια στο χωριό και ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος. Οι κάτοικοι τη γνώριζαν και την έβλεπαν συχνά να βγαίνει για ψώνια. «Κάνεις δεν μπορεί να καταλάβει πώς έγινε η ανθρωποκτονία. Όλα ερευνώνται από την αστυνομία», τόνισε.

«Ήταν ήσυχοι άνθρωποι, δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Δεν εργάζονταν. Στη Γερμανία είχαν μία εταιρεία με υπολογιστές και ήρθαν να μείνουν στην Ελλάδα. Είχαν τα παιδιά τους, το σπίτι τους, τις παρέες τους», πρόσθεσε.

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις