Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

13 κορυφαίοι αθλητές που έγιναν σταρ του σινεμά

13 κορυφαίοι αθλητές που έγιναν σταρ του σινεμά

Ο Juancho Hernangomez και άλλοι 12 παίκτες που πέρασαν στην απέναντι όχθη, εκείνη του Χόλιγουντ

«Δεν περίμενα ποτέ να συμμετέχω σε μία ταινία. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα να γίνω ηθοποιός», έχει δηλώσει ο Juancho Hernangomez για το Hustle, που τον έκανε διάσημο και στους fans της Έβδομης Τέχνης.

Και η αλήθεια είναι ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού δε θα είχε γίνει ποτέ πρωταγωνιστής σε κινηματογραφική παραγωγή αν δεν είχε προκύψει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τότε, που είχαν «παγώσει» τα πάντα και ο Hernangomez αποφάσισε να σκοτώσει τον χρόνο του, μαθαίνοντας υποκριτική. Σκηνοθέτης, συμπρωταγωνιστής και εκ των παραγωγών της ταινίας που βγήκε στην πλατφόρμα του Netflix τον Ιούνιο του 2022 (και χρηματοδότησε μέχρι και ο Lebron James) ήταν ο Adam Sandler.

 «Ήταν πολύ κουραστικό, αλλά διασκεδαστικό. Υπήρχαν μέρες που κάναμε γυρίσματα 12 έως 14 ώρες. Διήρκεσαν συνολικά δύο καλοκαίρια. Γνώρισα πολλούς υπέροχους ανθρώπους και γι’ αυτό η υπέροχη θα μου μείνει αξέχαστη για πάντα», έχει δηλώσει επίσης ο κινηματογραφικός Bo Cruz.

Ο 27χρονος Ισπανός φόργουορντ δεν ήταν φυσικά ο πρώτος. Μιμήθηκε πολλούς αθλητές-σταρ που γοητεύτηκαν από τη μεγάλη οθόνη.

Από τον Pele μέχρι τον Vinnie Jones και από τον Kareem Abdul Jabbar μέχρι τον Shaquille O’ Neal, η λίστα είναι μακρά στα δύο πιο λαοφιλή αθλήματα.

Kareem Abdul Jabbar
Όταν ο θρυλικός σέντερ έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του, είχε κατακτήσει μόνο ένα πρωτάθλημα στο NBA, ήταν όμως ήδη πέντε φορές βραβευμένος με τον τίτλο του MVP της λίγκας. Ήταν το 1978 στο The Game of Death, ως ο κακός Καρατέκα που ενσαρκώνει μία από τις πίστες που πρέπει να περάσει ο Bruce Lee.

 Pele
Στο Escape to Victory (Η απόδραση των 11)ανήκει αναμφίβολα η πιο all time classic κινηματογραφική σκηνή στην οποία εμπλέκεται ποδοσφαιριστής. Ο Pele σκοράρει στα γερμανικά δίχτυα με ανάποδο ψαλίδι (σε αργή κίνηση), ισοφαρίζοντας σε 4-4 για την ομάδα των αιχμάλωτων-επίλεκτων, που τελικά καταφέρνουν να κερδίσουν την ελευθερία τους. Στην ταινία του 1981 έπαιξαν και πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές, με κυριότερους τους Bobby Moore και Osvaldo Ardiles.

Ο ίδιος ο Pele είχε εμφανιστεί στο In A Minor Miracle του 1983 ως αρωγός μιας ομάδας ορφανών που προσπαθούν να σώσουν το σπίτι τους και στο Hotshot (1987), όπου εμπνέει και καθοδηγεί έναν Αμερικάνο ποδοσφαιριστή που προσπαθεί να εξελιχθεί. Είχε κι ένα μικρό cameo στη βιογραφική ταινία Pele του Netflix (2021).

Paul Breitner
Παρά την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του εντός γηπέδου με τη φανέλα της Δυτικής Γερμανίας και της Μπάγερν, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και το 1994 συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Λίγοι -εκτός Γερμανίας- γνωρίζουν όμως ότι έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο ταινίες δράσης, η μία εκ των οποίων γερμανόφωνο γουέστερν.
Ήταν το Potato Fritz το 1976, ενώ 10 χρόνια αργότερα επανήλθε στη σκηνή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους για μία ακόμα μεγαλύτερη αποτυχία, στην ταινία δράσης Kunyonga – Mord In Afrika. Και καλά, τη δεύτερη απόπειρα μπορούμε να την καταλάβουμε, στην πρώτη όμως ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και μάλιστα στην πιο φορμαρισμένη του περίοδο.

Carlo Ancelotti
Άλλη μία σχετικά άγνωστη ιστορία. Το The World Of Don Camillo του 1983 είναι μια ιταλική κωμωδία, η οποία αφορούσε έναν ιερέα που προπονεί την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης σε έναν αγώνα εναντίον των «κακών» διαβόλων. O ιερέας είναι ο Terence Hill και ένας εκ των παικτών–διαβόλων ο 24χρονος τότε Carlo Ancelotti, που έχτιζε ακόμα το όνομα του με τη φανέλα της Ρόμα.


Dennis Rodman
Ο επί επτά σερί φορές πρώτος ριμπάουντερ του NBA (1991-98) έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο όταν ήταν ακόμα στα ντουζένια του, το 1997, στο πλευρό των Jean-Claude Van Damme και Mickey Rourke. Ήταν για την ταινία Double Team, που κέρδισε τρία Χρυσά Βατόμουρα, όλα για χάρη του Dennis – Β’ ανδρικού ρόλου, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού και χειρότερου κινηματογραφικού διδύμου (Rodman & Van Damme).
Δεν πτοήθηκε και δύο χρόνια αργότερα, πρωταγωνίστησε στην ταινία δράσης Simon Sez, που πάτωσε από όλες τις απόψεις (από τις λίγες ταινίες με 0% αξιολόγηση στο Rotten Tomatoes).

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports