Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Με επιτυχία η παράσταση «Γιατρός με το Στανιό»

Πάτρα: Με επιτυχία η παράσταση «Γιατρός ...

Σήμερα η δεύτερη παράσταση

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η κωμωδία τριών πράξεων του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό», που ανέβηκε από  την θεατρική ομάδα «Θεατροσκόπιο» του συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλληνών, το Σάββατο 29 Ιουλίου το βράδυ και συνεχίστηκε  συνεχίζεται και την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια πολύ καλή παράσταση που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Κρήνης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Πατρέων.

 

Το έργο «Γιατρός με το στανιό» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1666 στο θέατρο Παλαί Ρουαγιάλ στο Παρίσι,  με πρωταγωνιστή τον Σγαναρέλο, έναν χαρακτήρα που υποδύθηκε ο ίδιος ο Μολιέρος και είναι μια παρωδία των ιατρικών πρακτικών της γαλλικής ιατρικής του 17ου αιώνα και μια καταγγελία του τσαρλατανισμού γενικότερα.

Έπαιξαν: Σγαναρέλος - Μιχάλης Κόκκινος, Γερόντιος - Γιάννης Κολέσης, Μαρτίνα (Γυναίκα του Σγαναρέλου) - Μάχη Αντωνοπούλου, Ζακελίνα (Γυναίκα του Λουκά-παραμάνα) - Διονυσία Καραμπουρνιώτη, Λουκάς (Άντρας της Ζακελίνας) - Γιώργος Κλαουδάτος, Βαλέριος (Υπηρέτης του Γερόντιου) - Δημ. Γεωργαντόπουλος, Λέαντρος (Φίλος της Λουτσίντας) - Γιάγκος Ιγγλέσης, Τιμπώ (χωρικός)- Αντρέας Κατσαρός, κυρ. Ροβέρτος (γείτονας του Σγαναρέλου)- Σπύρος Πράρας, Λουτσίντα (κόρη του Γερόντιου) - Αθηνά Καλιακούδα

Συντελεστές της παράστασης: Σκηνοθεσία – Φωτισμός Χρήστος Μπαϊρακτάρης, Μουσικές επιλογές Χρίστος Γιαννόπουλος, Σκηνικά Αντρέας Κατσαρός, Κουστούμια Βεστιάριο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Ενδυματολογικές συμβουλές Θεοδώρα Τσούλου, Βοηθός σκηνοθέτη Μάχη Αντωνοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture