Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ: Ποιους στηρίζει σε περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και δήμο Πατρέων

ΠΑΣΟΚ: Ποιους στηρίζει σε περιφέρεια δυτ...

Επιλογές και παρασκήνιο σε δήμους και περιφέρειες της χώρας

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Οκτωβρίου είναι στραμμένες πλέον όλες οι δυνάμεις της Χαριλάου Τρικούπη. 
Το ΠΑΣΟΚ  έχει παράδοση στην Αυτοδιοίκηση, καθώς κρατάει τον κορμό που έχει, ενώ και στις προηγούμενες τοπικές εκλογές τα ποσοστά τα οποία είχε πετύχει ήταν πολύ καλύτερα απ’ αυτά των εθνικών εκλογών. Με συντονιστή τον Κώστα Σκανδαλίδη η επιτροπή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αποφασίζει για τα χρίσματα των υποψηφίων.

Επιλογές και παρασκήνιο στις Περιφέρειες

Αττική: Στην Αττική αποφασίστηκε να στηριχθεί ο Γιάννης Σγουρός. Αυτοδιοικητικός με μεγάλη πείρα, ο οποίος όμως ακόμα συγκροτεί την παράταξή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σγουρός δεν ήταν εξ αρχής επιλογή του ΠΑΣΟΚ, καθώς γίνονταν συζητήσεις και ζυμώσεις και για άλλα πρόσωπα. Ωστόσο στο Κίνημα κατέληξαν σε ένα πρόσωπο που έχει στηριχθεί και παλαιότερα. Ξέρουν ότι η Αττική είναι μία δύσκολη Περιφέρεια, αναγνωρίζουν όμως από την άλλη ότι ο Σγουρός ξέρει να δίνει μάχες.

Κρήτη: Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θα μπορούσαν να στηρίξουν κάποιον άλλον πέρα από τον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος θα στηριχθεί – σε αυτές τις εκλογές – και από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Αρναουτάκης είναι κατά γενική ομολογία καλός περιφερειάρχης, διαθέτει εμπειρία, ενώ η δουλειά του αναγνωρίζεται απ’ όλους. Πηγές από το ΠΑΣΟΚ υπογράμμιζαν ότι η Ν.Δ. θα τον στηρίξει για να μην «χαθεί» η δυνατότητα να γίνει «όλη η Ελλάδα μπλε».

Κεντρική Μακεδονία: Υποψήφιος θα είναι ο Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος έδωσε τη μάχη και το 2019. Ήταν επιλογή τότε της Φώφης Γεννηματά, η οποία ανανεώθηκε από τον Ανδρουλάκη, τον οποίο ευχαρίστησε στο μήνυμά του. Η παράταξή του ονομάζεται «Πράξεις για τη Μακεδονία». Το 2019 συγκέντρωσε 7,22% και εξέλεξε πέντε περιφερειακούς συμβούλους.

Δυτική Μακεδονία: Τη χημικό Γεωργία Ζεμπιλιάδου και την παράταξη «Ελπίδα» θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Η Ζεμπιλιάδου υπήρξε υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο παρελθόν. Το 2019 είχε πολύ καλό «σκορ», αφού είχε συγκεντρώσει 15,26% και εκλέξει έξι περιφερειακούς συμβούλους. Υπήρξε σύμβουλος του Πάρι Κουκουλόπουλου ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ήπειρος: Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Στέφανο Ζουμπά, ο οποίος θα κατέβει πρώτη φορά. «Τεράστιο χρέος μου είναι να συγκροτήσουμε μια αξιόμαχη παράταξη που θα καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ήπειρο» ήταν το μήνυμά του μετά την επίσημη ανακοίνωση.
Οι υποψήφιοι σε όλες τις παραπάνω Περιφέρειες είναι τα επίσημα χρίσματα που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε πρόσωπο, αλλά βρίσκονται ανάμεσα σε αυτό του Γιώργου Παππά, προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, και του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ακούγεται έντονα ότι μπορεί να είναι υποψήφια η δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής Κορίνθου Κατερίνα Ταγαρά, η οποία όμως δεν εξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Χωρίς χρίσμα παραμένουν επίσης η Στερεά Ελλάδα, το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η μάχη για τους δήμους

Η ίδια προετοιμασία γίνεται και για τους μεγάλους δήμους της χώρας, ενώ ασκείται κριτική από τα μέλη για το γεγονός ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις ανακοινώσεις των υποψηφίων.

Αθήνα: Ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμα. Επικρατέστερος – αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις – είναι ο καθηγητής του ΕΜΠ Χάρης Δούκας, που έγινε γνωστός για θέματα ενέργειας, καθώς εξηγούσε τα προβλήματα που υπήρξαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Ο ίδιος είναι τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, από τα πρόσωπα που έχτισαν το αντιπολιτευτικό αφήγημα του ΠΑΣΟΚ για την ενεργειακή κρίση.

Πειραιάς: Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα στηριχθεί ο Γιάννης Μώραλης.

Θεσσαλονίκη: Οι πληροφορίες θέλουν τον Στέλιο Αγγελούδη να έχει ζητήσει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Χαριλάου Τρικούπη να δίνει το «πράσινο φως». Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με πρώην στελέχη του Κινήματος στην παράταξη που έχει ιδρύσει. Υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Πάτρα: Πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Αϊβαλή, πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, να λαμβάνει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο συνδυασμός του λέγεται «Πάτρα, σπουδαία Πόλη και πάλι». Εκεί ίσως δούμε και την πρώτη κοινή στήριξη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές.

Κρήτη: Παράτησε τη Βουλή για να γίνει δήμαρχος ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο πρώην βουλευτής θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Ο συνδυασμός του έχει όνομα «Δύναμη Προόδου». Η κυβερνητική εμπειρία του Κεγκέρογλου θα παίξει ρόλο για τις εκλογές στην περιοχή.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείουν πολλές από τις υποψηφιότητές τους να στηριχθούν σε δεύτερο χρόνο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι αυτό δεν είναι συνεργασία, διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις