Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα στο Προάστιο

Πάτρα: Γιορτάζει ο ιερός ναός του Αγίου ...

Την Πέμπτη 27/7/2023 το πρωί στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα, του μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού τιμά η εκκλησία μας στις 27 Ιουλίου κάθε χρόνο. Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο ομώνυμος ιερός ναός στο Προάστιο, κάτω από την εθνική οδό όπου απόψε Τετάρτη 26/7, παραμονή της εορτής στις 7 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 22.00 θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης ενώ ανήμερα την Πέμπτη 27/7/2023 το πρωί στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και παράκληση ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος είναι ο προστάτης των αρτοποιών.

Στην παράκληση και στη λιτανεία θα παραστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα αναφερθεί στο βίο του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Άγιος Παντελεήμων ήταν Χριστιανός Μικρασιάτης άγιος και μεγαλομάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας. Ένας από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν στον Άγιο Παντελεήμονα είναι, ο ιατρός των ψυχών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις