Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύρινος εφιάλτης στη Μαγνησία: Με εντολή του 112 εκκενώνονται Διμήνι, Παλιούρι και ΒΙΠΕ Βόλου - Προληπτική εκκένωση στο Σέσκλο

Πύρινος εφιάλτης στη Μαγνησία: Με εντολή...

Το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Αγριεύει η κατάσταση με τις φωτιές στη Μαγνησία, βοηθούντων των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που διαρκώς αλλάζουν κατεύθυνση.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στον Αλμυρό το θερμόμετρο έδειχνε 46 βαθμούς Κελσίου, η υγρασία ήταν στο 13%, ενώ ο άνεμος ήταν νοτιοδυτικός – ο χειρότερος άνεμος κατά τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιό για την εκδήλωση ή εξάπλωση των πυρκαγιών – έντασης 6 μποφόρ.

 Ήδη την εκκένωση του Σέσκλου Βόλου, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε η πυροσβεστική, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η εκκένωση αποφασίστηκε καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Πριν λίγα λεπτά δόθηκε σήμα εκκένωσης από το 112 στις περιοχές Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική περιοχή Βόλου.

 Αυτή την ώρα στο Βελεστίνο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

Λόγω των πυρκαγιών στην Μαγνησία, η Hellenic Train γνωστοποίησε πως τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12570 (Λάρισα – Βόλος) και 12571 (Βόλος – Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

 ΝΕΟΤΕΡΟ: Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Μαγνησία καθώς έχουν ξεσπάσει 2 διαφορετικές φωτιές, σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας, με τις πυροσβεστικές δυνάμειςνα βρίσκονται σε συναγερμό και να δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους ισχυρούς ανέμους.

Φωτιά τώρα: Πύρινος εφιάλτης σε Βελεστίνο, Σέσκλο και εκκενώεις
 Στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή, με τις φλόγες να έχουν φτάσει ήδη στο Σέσκλο. 

 Μάλιστα, διατάχθηκε η εκκένωση του Σέσκλου για προληπτικούς λόγους. Στο Σέσκλο,  βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, ώστε αυτή να μην επεκταθεί προς το Σέσκλο και το Διμήνι, που είναι προάστιο του Βόλου και προς τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό. Στη φωτιά του Βελεστίνου σπεύδουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. 

 Επιπρόσθετα, στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, με τις Αρχές να στέλνουν μήνυμα 112 για τρία χωριά. Λίγη ώρα αργότερα εστάλη μήνυμα από το 112 και για τους οικισμούς Διμήνι και Παλιούρι.

 ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Φωτιά ξέσπασε και στον Κρόκιο Αλμυρού, στη Μαγνησία, ενώ υπάρχει ενεργό μέτωπο και στο Βελεστίνο. Οι φλόγες καίνε σε αγροτική έκταση και έχουν κινητοποιηθεί 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο.

 Για την ώρα, δεν απειλείται ο οικισμός.

Συναγερμός για το Βελεστίνο
 Στο Βελεστίνο αντίστοιχα επιχειρούν 6 οχήματα με 18 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση έξω από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών. Το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

 Όπως μεταδίδει το magnesianews, καίγονται σπίτια στον οικισμό. Μάλιστα εκδόθηκε μήνυμα από το 112, που καλεί τους κατοίκους του Βελεστίνου, του Σέσκλου και του Άγιου Γεωργίου Φερών, να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, κλειστή είναι η Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Υπό μερικό έλεγχο το τρίτο μέτωπο στην Αργαλαστή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις