Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θλίψη στην εστίαση- Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Τραγότσαλος

Πάτρα: Θλίψη στην εστίαση- Έφυγε από τη ...

Σε ηλικία 83 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο Παναγιώτης Τραγότσαλος που είχε συνδέσει το όνομά του με το Μαρκάτο της Πάτρας.

"Σαράντα ακριβώς χρόνια ακλόνητος «Βράχος» στο Μαρκάτο. Ακλόνητες και οι αναμνήσεις μας στην πιο ωραία πλατεία της Πάτρας από τα μεσημέρια (κυρίως) του Σαββάτου και από δύο πολύ ξεχωριστές βραδιές για αγαπημένα βιβλία που βγήκαν από το Δόντι.

Ο Παναγιώτης Τραγότσαλος, που πέθανε χθες σε ηλικία 83 ετών, έδωσε το 1983 στο καφεψητοπωλείο του το όνομα από το στανοτόπι στο οποίο κάποτε ζούσε όλο τον χρόνο. «Το Μαρκάτο τότε εξακολουθούσε να είναι στην ακμή του. Δεν είχε γίνει ακόμη η πλατεία. Ερχόντουσαν με τα ζώα τους από τα χωριά οι κτηνοτρόφοι, με τα αρνιά τους...  Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σαββάτο, Χριστούγεννα, η περιοχή έσφυζε από ζωή...».

Έχουμε ακόμα πολλά να πούμε στον «Βράχο». Έτσι κι αλλιώς η Χρυσούλα και ο Νίκος ξέρουν εδώ και χρόνια πολύ καλά πώς να κρατάνε εκεί παλιούς και νέους μυημένους στα μυστικά του «Τραγότσαλου» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Τσιλήρας.

Στη φωτογραφία ο Π. Τραγότσαλος (δεξιά) από το ξεκίνημα του μαγαζιού, σε μια από τις πολλές φωτογραφίες που ο ίδιος μας εμπιστεύτηκε -μαζί με τις αναμνήσεις του- για το βιβλίο της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου «Ιστορίες εστίασης στην Πάτρα του 20ού αιώνα» που κυκλοφορήσαμε μαζί με τον ΣΚΕΑΝΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις