Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Μαχαίρωσε ενοικιαστή του σπιτιού του - Η διαδικτυακή διαμάχη που προηγήθηκε

Ζάκυνθος: Μαχαίρωσε ενοικιαστή του σπιτι...

Τι συνέβη

Ανάστατη η Ζάκυνθος και ο Λαγανάς από την επίθεση 75χρονου Ολλανδού σε 49χρονο Βρετανό. 

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Ιουλίου του 2023 στον Λαγανά, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 75χρονος Ολλανδός, μόνιμος κάτοικος Ζακύνθου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 49χρονου Βρετανού, επίσης μονίμου κατοίκου του νησιού και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος βρισκόταν σπίτι του στο Λαγανά Ζακύνθου, όταν επιτέθηκε με μαχαίρι «τύπου ματσέτα» στον 49χρονο Βρετανό, τραυματίζοντάς τον στο λαιμό και στα χέρια. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Ο Βρετανός, υποστηρίζει ότι είχε προηγηθεί, φιλονικία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, μεταξύ του ιδίου και της 23χρονης εγγονής του δράστη και πήγε στο σπίτι του συλληφθέντα, για να ζητήσει τον λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο 49χρονος Βρετανός, πέρυσι, νοίκιαζε δωμάτιο στην επιχείρηση που διατηρεί ο Ολλανδός, από το οποίο τον έδιωξαν.

Τότε εκείνος έγραψε κακές κριτικές σε αντίστοιχη πλατφόρμα στο διαδίκτυο για το κατάλυμα. Η εγγονή του 70χρονου δράστη έκανε κάποιες αναρτήσεις εναντίον του Βρετανού και εκείνος πήγε να της ζητήσει τον λόγο. Εκεί ήταν ο παππούς της και δράστης, ο οποίος και του επιτέθηκε με την ματσέτα.

Σε έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς στην οικία του 75χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το μαχαίρι «τύπου ματσέτα» -με μήκος λάμας 55 εκατοστών που χρησιμοποιήθηκε από το δράστη, περίστροφο διαμετρήματος 0,22 mm, αεροβόλο τυφέκιο, ξιφίδιο με μήκος λάμας 19 εκατοστών, μαχαίρι με μήκος λάμας 21 εκατοστών, κυνηγετική διόπτρα, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 17 φυσίγγια με διαμέτρημα 0,22 mm, φυσίγγιο διαμετρήματος των 9 mm, 24 κυνηγητικά φυσίγγια και 2 κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η 23χρονη εγγονή του δράστη, ύστερα από έγκληση του θύματος σε βάρος της για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις