Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία για την Αλέκα Βακάλογλου

Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία για την ...
Μαρτάτος Tάκης

Στα στεφάνια που κατατέθηκαν στην μνήμη της στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου ξεχώρισε αυτό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση και πολύς ο κόσμος στο τελευταίο αντίο στην συνταξιούχο εκπαιδευτικό και πρώην πολιτευτή Αχαΐας Αλέκα Βακάλογλου στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Θεοφιλέσταστος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος χαρακτήρισε την εκλιπούσα ως μία εκλεκτή μητέρα και εκπαιδευτικό και έναν άνθρωπο του Θεού με ορθόδοξο ήθος και αγωγή, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της με σεβασμό και αξιοπρέπεια στις επιτελικές θέσεις που της ανατέθηκαν όπως την περίοδο που διετέλεσε Νομάρχης Αργολίδας.

Ανάμεσα στα στεφάνια που κατατέθηκαν στη μνήμη της ξεχώρισαν αυτό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη και της Ιωάννας Μπεκίρη. Επικήδειο λόγο εκφώνησε και ο Κώστας Ρηγόπουλος εκ μέρους του Κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, της Αχαιής Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου και της τοπικής ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποδειγματική εργατικότητα της εκλιπούσης και στο ότι υπήρξε πρότυπο ιδεολογικής συνέπειας. Η Αλέκα Βακάλογλου ήταν άνθρωπος της προσφοράς με καθαρή ματιά και δοτικότητα. Ειλικρινής και ασυμβίβαστη κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων, υπογράμμισε ο Κώστας Ρηγόπουλος.

Ο Επίσκοπος κ. Χρύσανθος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ευλάβεια της Αλέκας Βακάλογλου. «Την πρωτογνώρισα όταν ήμουν αρχιμανδρίτης στον ιερό ναό του Αγ. Νεκταρίου και θυμάμαι πως ερχόταν με ευλάβεια να προσευχηθεί. Αντλούσε δύναμη από την πίστη της στο Θεό και ήταν μία γυναίκα με εκκλησιαστικό ήθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στην εξόδιο ακολουθία στο ναό του Αγ. Διονυσίου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, ο Νίκος Νικολόπουλος, οι Γιώργος Τσίρης, Ευσταθία Γιαννιά, Αθηνά Τραχήλη, Σωτήρης Μαμάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και οικονομικών Διονύσιος Πλέσσας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Σβόλης, ο Θεόδωρος Πολίτης, ο βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Αντώνης Κουνάβης πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ, κ.α.

Ακολούθησε η ταφή της Αλέκας Βακάλογλου που έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια, στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών. Η Αλεξάνδρα (Αλέκα) Βακάλογλου το γένος Καμπούρη ήταν παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό και επί πολλά χρόνια διατελέσαντα Δημοτικό Σύμβουλο Πατρέων Μίμη Βακάλογλου και μητέρα δύο παιδιών της Ελπίδας Βακάλογλου χήρας Παναγιώτη Μελιγδή και του Γιώργου Βακάλογλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις